Fantasie of een waarneming?

waarneming

Helderzien, helderhoren, heldervoelen, helderruiken en helderweten zijn over het algemeen de gaves waarop een mens een waarneming doet. Dit is niet altijd gemakkelijk en verloopt niet altijd vlekkeloos. Zeker als je ouder want kinderen zijn over het algemeen al gauw paranormaal begaafd! Er zijn dus nog meer factoren die het bemoeilijken waarnemingen via je gaven te herkennen.

Waarom lijkt een waarneming op fantasie?

Waarnemen gebeurt met energie. Veel mensen noemen dit ook wel een teken. Via jouw gids, andermans energie, andermans gids, een overledene of gewoon via boven krijg jij via één of meerdere van jouw gaves een waarneming binnen. Dit proces gebeurt altijd heel snel, zodat er haast geen tijd is om na te denken bij wat je doorkrijgt. Als het proces niet snel verloopt, kan men namelijk denken dat jij tijd hebt gehad de waarneming te verzinnen. Er is een fine line tussen waarnemen en fantasie/ je iets voorstellen. Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, komt een waarneming niet alleen snel binnen, maar ook op een manier dat jij begrijpt.

Voorbeelden van waarnemingen

En wat bedoel ik met een manier waarop jij het waarnemen begrijpt? Stel, iemand wil jou door middel van het helderhoren iets vertellen. Bij de meeste mensen is een gave zoals helderhoren nog in ontwikkeling en wordt iets horen nog als moeilijk ervaren. Daarom vormt de energie woorden en zinnen op een manier dat jij ze begrijpt.

Het is makkelijk om woorden en zinnen te horen die je al kent dan woorden die je het dagelijks leven helemaal niet gebruikt. Het is net of het dan niet binnenkomt. Eigenlijk zoals een vreemde taal ook niet binnenkomt en er soms zelfs geen eens een woord blijft hangen. Het probleem is vaak wel dat wij wel hoge verwachtingen hebben van het helderhoren en meteen moeilijke verhalen verwachten. ‘Dan is het pas echt.’ Maar je krijgt het op een manier dat voor jou te begrijpen is. Je moet op je intuïtie vertrouwen of jij dan jezelf hoort of iemand anders.

Dat werkt ook zo met de andere gaven. Denk aan bijvoorbeeld helderweten en je probeert iemand te lezen en je denkt iets erg grofs. Dat betekent niet dat jij gemeen over die persoon denkt en dat het per se jouw gedachten zijn. Het kan namelijk goed betekenen dat jij met die grove gedachte/ helderweten waarneemt wat jij door moet krijgen. Je krijgt het allemaal op een begrijpelijke en dicht bij jou staande manier. Nu is het nog de taak om het vertrouwen trainen betreft jouw gaven.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Fantasie of een waarneming?”