Dagelijks werk en je gaven

dagelijks

Dat vind ik eerlijk gezegd ook nog best een moeilijke! Hoe vind je een balans in op je gaves vertrouwen en jezelf verantwoorden bij je dagelijks werk? Als je je gaven wil ontwikkelen moet je je intuïtie vertrouwen, terwijl veel werkgevers juist willen dat je methodisch handelt.

Jezelf dagelijks leren begrijpen

Blijf altijd reflecteren op jezelf. Welke gaves heb je vandaag ingezet? Wat heb je opgemerkt? Is er verschil in hoe je je voelde voor en na het klantcontact? En als je iets uit impuls wil zeggen tegen een cliënt, denk dan even vijf seconden na. Is het te verantwoorden wat je wil zeggen of is het iets dat je intuïtie tegen je zegt? Belangrijk is dat je eerlijk blijft tegen jezelf. Dat je accepteert dat je soms je klant niet kunt helpen omdat jouw niet-verantwoordde-waarneming in tegenstrijd is met je werkgever. Dat is soms niet eerlijk en je hoeft je niet tegen dat oneerlijk gevoel te verzetten.

Kijk ook eens naar je familie. Sommige gaven kun je erven. Dit helpt al bij het begrijpen van je eigen talent!

Hoe ga je om met een klant en collega?

Nogmaals, het is echt belangrijk dat je dit wel allemaal voor jezelf even opschrijft of uitspreekt. Het gaat er uiteindelijk om dat je jezelf vertrouwt en begrijpt. Wat je wel kunt doen is proberen met je intuïtie in te schatten wie je op je dagelijks werk in vertrouwen kan nemen met je gaves. Bij klanten mag je altijd oppassen, dat wordt ook vaak niet als professioneel gezien en kun je later in je gezicht geworpen krijgen. Laat je niet in de val lokken dat het contact nu juist zo goed is. Het blijft een klant en jij hoort dan methodisch te handelen. Wel kun je met je intuïtie invoelen welke methode je kunt inzetten, maar verder kan het eigenlijk niet gaan. Maar een collega kan je wel proberen.

Bij twijfel om het te vertellen: laat het onderwerp dan even links liggen. Maar heb je iemand gevonden, dan kan dat je wel echt een goed gevoel geven! Je kunt wel altijd beginnen met bijvoorbeeld: ik heb geen goed gevoel bij die klant. Als je dan dagelijks de vraag waarom krijgt dan zeg je dat dat je intuïtie/ gevoel erbij is. Dat mag namelijk niet worden tegengesproken.

Rode kaars magie resonantie versterking gaves

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Dagelijks werk en je gaven”