Zegen of een vloek? Hoe herken je wat goed voor je is?

zegen

Met dit artikel wil ik laten zien dat niet alle triomfen per se goed voor je zijn. Niet alle goede dingen zijn een zegen. Sommige voelen als een vloek. Hoe zit dat dan precies? Dat verdeel ik onder in 2 categorieën. Ik zal het voorbeeld van een vast contract krijgen aanhouden. Iets dat nog zo positief lijkt, kan soms negatieve kanten hebben.

Boven beloont jou en geeft je een zegen

Dat is de meest bekende variant. Je harde werken wordt beloond met een vast contract. Mooi, die is binnen. Dit was het doel en je bent dolgelukkig. Je kan aan al je plannen beginnen zoals een huis kopen, je eigen praktijk financieren, enz..

Maar er is een ander punt dat ik graag aan de orde wil brengen. Niet alles wat positief lijkt is ook werkelijk positief. En niet alles wat negatief lijkt is ook werkelijk negatief. Juist ontslagen worden is soms haast traumatisch voor sommige mensen. Maar vaak zijn deze mensen erg gelukkig als ze er later op terug blikten. Hetgene dat ze na het ontslag hebben ondernomen was juist voor hen. Het ontslag was een beloning.

Het universum leert jou iets

Soms is een vast contract dus geen zegen maar een levensles. Soms zelfs door meerdere levens heen, als je reïncarneert dus. Je moet dan leren niet steeds mee te gaan met de gang van zaken. Zelf durven denken. Blijven kijken naar je mogelijkheden. Te beginnen met: haal ik voldoening uit deze baan? Bied dit mij datgene dat ik zoek om verder te groeien? Belemmeren het aantal uren mij in mijn huur, vermoeidheid of belemmert het juist het beginnen van mijn eigen praktijk of mijn plannen om te gaan reizen?

Kortom: hou je dus niet vast aan iets dat nog zo goed lijkt. Blijf altijd kijken naar of het goed voelt voor jou.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Zegen of een vloek? Hoe herken je wat goed voor je is?”