Hoogsensitiviteit test (hsp)

Hoogsensitiviteit test

Doe hier de hoogsensitiviteit test!

Doe de test om een inzicht te verkrijgen of jij hooggevoelig bent! Een zelftest biedt nooit een uitsluitende conclusie. Het is belangrijk dat je de test puur gebruikt om tot inzicht te komen. Nb: De test is zo opgebouwd dat de ja en nee antwoorden afwisselend wel/ niet meetellen bij de score ‘hooggevoelig persoon’.

Leer ook wat nuchtere tips voor het omgaan met jouw hsp op basis van de hoogsensitiviteit test.

Heel veel mensen zijn hoogsensitief (hsp). Hsp komt op vele manieren voor. Sommige mensen zijn hsp en voldoen niet echt aan de reguliere uitspraken over hsp. Er zijn namelijk mensen die hooggevoelig zijn en niet overrompeld worden bij een grote takenlijst en júist presteren onder druk. Dat wordt in deze hoogsensitiviteit test meegenomen. De personen die erachter komen dat ze hsp zijn, voelen zich over het algemeen eindelijk begrepen. Vaak wordt aangeraden hier ook mee aan de slag te gaan en jezelf te herontdekken, te werken met je intuïties en zelfs met je gaveb. Deze personen beginnen zichzelf eindelijk beter te begrijpen en genieten van het proces. Dat is goed! Maar wat als je hierdoor vergeet te communiceren met de andere mensen in de maatschappij? Of wat als je dat nooit hebt gekund?
-Ga na waar er ruis is met ‘minder gevoelige’ mensen

Ga eerst zelf na waarin jij verschilt met anderen. Wat wil en kun je veranderen? Dat zijn de belangrijke vragen. Ga feedback na die je de door de jaren heen hebt gekregen, zoals: ‘je reageert altijd net een seconde langzamer.’ Onderzoek dit op anderen overkomt en werk hier actief aan áls je hier iets in wil verbeteren tenminste. Maak het praktisch en leuk voor jezelf. Zoek een eigengemaakte oefening om je te aarden die je vaak kunt toepassen. Vertel je kennissen dat je hieraan werkt, zodat ze begrijpen wat je doet en je kunnen helpen.

-Vraag advies aan goede kennissen

Vraag wat jou anders maakt dan anderen aan je kennissen. Of er iets opvalt aan jou. Of er iets verschilt tussen jou en hun andere vrienden. Verwacht eerlijkheid van ze en probeer ze zover te krijgen dat ze meedenken aan een oplossing.

-Los weerstand dat je hebt tegen het ‘meekomen met de maatschappij’ op

Niemand wil eigenlijk gedachteloos de menigte volgen. Ik kan me dus voorstellen dat er ook weerstand is om je aan te passen aan de rest. Besef dan goed dat je nu geen masker op aan het zetten bent maar een ander deel van je karakter juist uitlicht en ontwikkelt.

Doe ook de Indigo kind test!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoogsensitiviteit test (hsp)”