Signalen aan je lichaam in bepaalde situaties

signalen

Eerder heb ik eens beschreven hoe sommige lichamelijke signalen een emotionele oorzaak hebben. In hetzelfde artikel beschrijf ik ook dat je gevoelens en pijnklachten kunt overnemen, als heldervoelend persoon zijnde. Lees vooral meer over heldervoelen.

Drie oorzaken van signalen van pijn

Kortom kun je drie kanten op met pijnklachten (los van letterlijke pijn zoals vallen en kniepijn hebben): de letterlijke kant, de figuurlijke kant en de intentionele kant.
– Je neemt het letterlijk over van iemand: iemand anders heeft keelpijn en jij hebt dat dus ook;
– Je onderbewuste wil je wat vertellen over jezelf iemand anders: jij of diegene uit zichzelf niet genoeg en dat wordt jou verteld met keelpijn in jezelf;
– De situatie(s) waar je in zit willen je iets vertellen. Zoals dat iemand je het niet gunt dat je mooi zingt. Of dat je beter naar jezelf mag luisterne.

Vandaag wil ik graag niet de letterlijke overnamen (heldervoelen) en emotionele oorzaken aan de orde brengen, maar:

Wat vertelt je lichaam je in bepaalde situaties?

Een lichaam gaat opspelen als je iets niet weet of ziet. Dat kan gaan over je hart volgen of over iemands intentie naar jou. Je lichaam speelt op omdat hij je dan wil vertellen dat je hiernaar mag handelen. Echter, soms is dit niet duidelijk en denkt men vaak onterecht dat het medisch is. Ik zal het aan de hand van voorbeelden uit leggen:

Buikpijn: Buikpijn kun je vaak krijgen wanneer iemand over je grenzen heen probeert te lopen. Je kunt dit herkennen door een patroon in je buikpijn en (mail-/ telefoon-/ echt) contact te hebben met betreffende persoon.

Misselijkheid of een andere ‘vage’ klacht als je bij iemand in de buurt bent: Allereerst is het natuurlijk belangrijk je gevoel te volgen. Als je gevoel zegt dat iemand gewoon prima is, maar je voelt je toch raar, ga dan het volgende na. Dat gevoel komt waarschijnlijk uit een vorig leven. Aan jou te achterhalen wat er aan de hand is tussen jou en die persoon. Overigens hoeft het niet altijd een vorig leven te zijn en kan je ook bijvoorbeeld voelen dat iemand onhygiënisch is. Maar meestal weet je dat dan al als je een beetje oplet. Wanneer je er niet uitkomt is het vaak een vorig leven. In het geval van misselijkheid kun je dan bedenken wat misselijkheid normaal voor je betekent. Meestal behoud je karaktereigenschappen wel door de levens heen en dus ook lichamelijke signalen.

Keelpijn: Keelpijn staat vaak symbool voor iemand die je de mond wil snoeren of jaloers is op je spreekvaardigheid of zangtalent. Dit kan ook slaan op je adem.

Het kan zelfs op gewicht slaan

Gevoel van een zwaar lichaam: Als teveel mensen op je bouwen kun je je erg zwaar voelen. Zij willen voortdurend je aandacht of hulp. En zitten nog net niet letterlijk op je (nek).

Aankomen/ niet afvallen: Het teken dat je in een situatie zit dat niet (langer meer) goed voor je is en waar je uit moet stappen. Meestal valt dit niet meer mondeling op te lossen. Je zult ook merken als je eruit bent gestapt dat je je lichter voelt en ook weer begint af te vallen of meer eetlust krijgt.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Signalen aan je lichaam in bepaalde situaties”