Verschil tussen gidsen en overledenen

overledenen

Ik kom in mijn dagelijks leven in de praktijk heel veel mensen tegen die denken dat gidsen en overleden personen hetzelfde zijn. En ik snap die invalshoek: immers begeleiden ze je. Ik begrijp waar dit vandaan komt. Gidsen komen vaak in dromen, geliefde overledenen ook. Gidsen neem je soms waar in je ooghoek, overledenen ook. Ook het stemmetje in jouw hoofd dat zegt dat je iets wel of niet moet doen, kan soms van een overledene zijn. Soms is het trouwens wel je gids, maar neemt die de bekende stem aan van iemands stem die jij kent. Toch wil ik het kleine verschil uitleggen. Gewoon om zaken te kaderen!

Wat is het verschil tussen een gids en overleden personen?

Een verschil ligt hem in de lessen die jouw gidsen en overledenen hebben. En ook die kunnen soms erg overeenkomen met elkaar. Overledenen zullen eerder als les ‘loslaten’ of ‘beschermen’ hebben. Of geheel andere dingen zoals omgaan met onzekerheid of omgaan met energieën. En de meeste gidsen hebben eerder de les hebben hoe je iemand moet begeleiden in het leven of hoe zij iemands gaven moeten helpen ontwikkelen. Dat is immers hun hoofdtaak. Contact opnemen met een overledene als gids kan soms even duren.

Hoe kun jij het beste jouw gidsen en geliefde overledenen helpen?

Want je kunt hen ook helpen, in plaats van jou. Hen helpen haal jij ook veel uit! Probeer het verschil te weten tussen hun leerdoelen. Dit is natuurlijk moeilijk in te schatten. Maar vanzelfsprekend kun je bij een gids meer terecht voor begeleiding en keuzes in het leven dan bij een geliefde overledene. Want een overledene heeft ook nog andere lieve levenslessen te leren. Je voorkomt zo dat de overledene het lastig vindt waar hij voor moet kiezen. Zo zijn er nog meer dingen die als je erover nadenkt best vanzelfsprekend zijn! Ik weet zeker dat het tot je komt als je dat wil!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Verschil tussen gidsen en overledenen”