Waarom je ‘altijd’ bezig moet zijn met je intuïtie

Waarom je 'altijd'

Iedereen voelt zich soms wel eens even minder lekker in zijn vel. Waarom is het toch belangrijk om ‘altijd’ met je intuïtie bezig te blijven?

Hoe meer je samenwerkt met je intuïtie, hoe gewoner dit wordt

Je leert er mensen mee vertrouwen en beslissingen mee maken. Dit zijn twee erg grote bezigheden in het leven. Dit is ook de reden waarom hier beter dan ook geen kink in kan komen. Soms, echter, zijn mensen het even zat. Ze trekken zich het liefst terug en ondernemen eventjes niets meer. Dit is natuurlijk prima op korte termijn en soms zelfs nodig om weer op te laden. Echter gaan mensen vanuit angst ook niet meer handelen zoals ze eigenlijk zouden moeten. Uit angst nemen ze beslissingen voor zichzelf die als tijdelijke oplossing fungeren. En angst is een slechte raadgever. Denk aan voorlopig geen werk zoeken uit faalangst.

Zo worden er allerlei kansen gemist, banen die erg goed voor ze hadden geweest en goed voor het zelfvertrouwen. Tegen de tijd dat ze weer een baan willen is de angst al groter geworden en durven ze de intuïtie moeilijker in te zetten om een passende baan te vinden.

Een ander voorbeeld waarom je ‘altijd’ naar je intuïtie mag luisteren

Er zijn scholieren die met zichzelf afspreken dat ze geen relatie willen tijdens hun schooltijd. Wat hierin verschilt met het andere voorbeeld, is dat dit voornemen niet altijd uit angst komt. Ze spreken met zichzelf af dat ze zich niet willen richten op relaties. Dit voorbeeld is dus een stuk veiliger, maar ook hier negeer je op het liefdesgebied je intuïtie. Is het niet fijner om te omarmen wat je toekomt? Wie weet moet je je tweelingziel ontmoeten op school en krijg je later geen kans meer. Jaren later kun je daar heel veel spijt van hebben.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Waarom je ‘altijd’ bezig moet zijn met je intuïtie”