Energie: Verschil tussen moeten en willen

energie verschil

Je lichaam voelt op verschillende situaties anders aan. Dit heeft erg te maken met de energie van de weerstand en de samenwerking tussen jou en je onderbewuste. Een balans in je leven tussen iets moeten en willen is noodzakelijk. Anders krijg je een burn-out of loop je juist weg van je verantwoordelijkheden met de gevolgen van dien. Hoe je dag eruit ziet valt niet te meten in uren, maar juist in je activiteiten.

Wanneer iets moet en wat dat doet met je energie

Wanneer je in een goede mate onderneemt wat je moet doen, zal je lichaam hieraan wennen. Alle begin is natuurlijk soms moeilijk. Er zijn altijd mensen echter die meer van jou willen. Zij gaan dan je grens over. Aan jou of je hieraan toegeeft. Soms moet het wel een keertje, maar het is beter als dit geen gewoonte wordt. Wel zul je, vooral als je naar je lichaam leert luisteren, de signalen merken aan je lichaam en je energie dat hij overwerkt is geweest. Het beste is hier op in te spelen en binnenkort een extra rustmomentje te nemen. Spreek dit ook af met jezelf. Daarnaast kun je ook afspreken dat je niet langer dan bijvoorbeeld negen uurtjes per dag werkt. Je zult merken als je hier over heengaat dat je lichaam pijn begint te doen. Ook hier kun je er weer wat tegenover zetten voor jezelf.

Wanneer je iets wil

Toch kan je in verhouding langer bezig zijn dan negen uur op een dag. Je kan bijvoorbeeld acht uurtjes werken en daarna twee uur sporten. Je lichaam protesteert dan meestal niet, omdat sporten juist goed voor je is. En om die reden is sporten ook niet iets dat ‘moet.’ Het is daarom niet altijd in uren te meten hoe lang jouw uithoudingsvermogen op één dag is.

Wist je zelfs dat als je te lang doorgaat, je gidsen kunnen beslissen je voorwerpen te laten verdwijnen?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Energie: Verschil tussen moeten en willen”