Goede voornemens: waarom je er nu al mee moet beginnen

Goede voornemens

Iedereen kent ze wel. De goede voornemens! Elk jaar weer even een evaluatiemoment voor jezelf om beter van te worden.

Heb jij er al een paar voorgenomen? Veelvoorkomende voornemens zijn afvallen of gezonder eten, sporten of liever zijn. En veel mensen wachten hiermee tot 1 januari. Bij deze een uitleg waarom je beter nu al kunt beginnen!

Plannen wanneer je gaat beginnen met je goede voornemens is uitstelgedrag.

En dat is niet best! Uitstelgedrag is vaak een ander woord voor je innerlijke motivatie niet gevonden hebben. Schrijf eens op waarom je je voornemen hebt en wat het voor goeds en wat het voor lasten allemaal brengt? Wanneer je zelf ziet dat de voordelen tegen de nadelen opwegen, ben je vaak vanzelf gemotiveerd! Bovendien hik je erg tegen je goede voornemens op en weet je dat het wellicht een lastigere periode wordt. Dit resulteert voor sommige mensen als het afvallen betreft in veel van te voren eten. Een negatief gevolg hiervan is dat je maag went aan meer eten en het straks alleen maar moeilijker wordt!

Zorg dat je het jezelf leuk maakt. Als je wil afvallen, zorg dat je af en toe nog snoep inplant, maar gedoseerd. Als je wil sporten, kies dan iets dat écht leuk is, niet hetgeen waarmee je het meest verbrandt.

Zijn er dan helemaal geen voordelen aan wachten tot 1 januari?

Jawel, hoor! Dat is dat je dan samen met iemand kunt beginnen aan je plannen. Echter, word niet afhankelijk. Als de ander stopt met sporten, besef dan echt dat jij voor jezelf sport. Blijf doorgaan voor jezelf en je samenwerking met jezelf en je onderbewuste! Het andere voordeel is dat je je mentaal kunt voorbereiden en afscheid kan nemen van denkpatronen en vervelende gewoontes die er nu nog zijn. Maar probeer er dan niet tegenop te zien.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Goede voornemens: waarom je er nu al mee moet beginnen”