Uitleg spirituele/ paranormale definities

Uitleg

Soms gaat het een beetje snel voor mijn bezoekers en weet niet iedereen goed wat sommige paranormale uitdrukkingen betekenen. Daarom op deze pagina een zelfgeschreven, paranormaal woordenboek met daarin de visie van Witte Wolf. Het woordenboek en de grote uitleg staan in alfabetische volgorde.

Spiritueel woordenboek uitleg

 • Aura’s: Een energie, kenmerkend door verschillende kleur of trillingen, van een levend persoon of dier. Ook aan objecten kun je aura’s waarnemen. Deze energie is er dan aan blijven plakken van de (vorige) eigenaar.
 • ‘Boven’: Boven is de plek waar de zielen zich verzamelen na en voor hun dood. Je spreekt boven met ‘mensen van boven’ en jouw gidsen af wie jouw gidsen dit leven worden. Daarnaast spreek je af wat jouw levenspad wordt en hoe deze plaats gaat vinden. Denk aan in welk land je gaat wonen en welke mensen je gaat tegenkomen. Je kunt onbekende mensen tegenkomen, maar ook oude bekenden. Deze heb je in vorige levens gekend. Je spreekt boven af welke banden je wil verbreken en welke je wil uitdiepen. Ook je IQ spreek je boven af.
 • Boze oog: Een (meestal) kortdurende extreme golf van negatieve energie jouw kant op door een persoon met negatieve gedachten of het in de buurt zijn van een negatief object. Hierdoor raak jij uit het niets ziek/ grieperig. Vaak gepaard met diarree en overgeven. Vaak komt het boze oog op dezelfde plaatsen voor en bij dezelfde mensen. Vooral met eten wordt het boze oog meegegeven. De energie gaat als het ware aan jouw eten plakken en jij eet dit op.
 • Chakra: Zeven zogenaamde energiewielen in jouw lichaam. Een chakra die teveel openstaat, maakt jouw kwetsbaar. Een chakra die te gesloten is, zorgt voor innerlijke blokkades.
 • Wanneer jouw helderziendheid genoeg ontwikkeld is, kunnen de kleuren die jij bij anderen ziet, duiden op een blokkade in deze chakra.

Als de eerste, de rode, wortelchakra in goede werking is. voel jij je overal thuis en verbonden met een ander.
Wanneer de tweede, de oranje, sacraalchakra in balans is, ben je in balans met jouw seksualiteit en in emotionele balans.
Als de derde, de gele, navelchakra in balans is, heb je zelfwaardering.
Wanneer de vierde, de groene, hartchakra goed werkt, ben jij hamonieus en werk je aan jouw relaties
Wanneer de vijfde, de blauwe, keelchakra in balans is kun je jezelf goed uiten. Misschien zelfs op een artistieke manier.
Als de zesde, de donkerpaarse, derde oog chakra in balans is, kun je goed visualiseren en je intuïtie gebruiken.
Wanneer de zevende, de lichtpaarse, kruinchakra in goede orde is, ben je in balans en één met de wereld.

 • Derde oog: In een bepaalde bewustzijnsstaat opent het derde oog in jouw voorhoofd zich, zodat jij beelden vanuit het nu, verleden of toekomst kunt ontvangen.
 • Dimensie uitleg: Eveneens in een bepaald bewustzijnsstaat ontvang je ‘rare’/ niet kloppende beelden via je derde oog van de ruimte waarin je je nu bevindt. Ook neem je via deze weg entiteiten waar.
 • Edelstenen uitleg per steen: Natuurstenen en mineralen met een eigen werking door hun energie en oorsprong. Denk aan het aanpakken van slaapproblemen of jezelf uiten.
 • Entiteiten uitleg: Een verzamelnaam voor gidsen, overleden dieren en personen en energieën die zich manifesteren als geest/ entiteit.
 • Geliefde overledenen: Iemand die heeft geleefd en nu is overleden. Dit is iemand die wel de functie kan hebben als van een gids, maar het in feite niet is. Hij/ zij heeft een eigen weg nog te gaan en eigen dingen te leren na de dood. Eén van die dingen kan jou begeleiden zijn. Deze personen komen dus in de meeste gevallen pas later in je leven bij jou (omdat ze eerst nog samen met jou leven) en gaan soms ook weg voordat jij zelf overlijdt.
 • Gidsen: Gidsen zijn (overleden) mensen die je in 99 van de 100 gevallen kent vanuit je vorig leven(s). Je kunt ze waarnemen door middel van jouw gaves. Je hebt een band met hen geschept. Boven voordat jij op aarde kwam, hebben jullie afgesproken dat zij jouw gidsen worden. Ze hebben een gedaante die zij in een vorig leven fijn vonden. Soms wisselen zij van gedaante, vooral als andere mediums ze willen waarnemen. Dit doen ze omdat ze het leuk vinden, maar ook om een boodschap over te brengen of een bepaald leven naar voren te willen brengen. Voor jou kiezen ze vaak een gedaante die jij onderbewust herkent waardoor het vertrouwt voelt. Ze zijn bij je voor je geboorte tot en met na jouw overlijden.
 • Helderhoren: Helderhoren is het letterlijk of in jouw hoofd horen van entiteiten en energieën. Energieën kun je bijvoorbeeld horen door piepjes en trillingen. Entiteiten door middel van stemmen.
 • Helderruiken: Het plots en uit het niets ruiken van een geur van een bekende overledene die jou iets wil vertellen. Het waarnemen van een kenmerkende geur van een bekende dat jou iets duidelijk wil maken. Denk hierbij aan zoals leugens of waarschuwingen over en van diegene.
 • Heldervoelen: Heldervoelen is het voelen of zelfs overnemen van emoties en pijn van objecten en (overleden) mensen. Ook kun je de toekomst en het verleden aanvoelen.
 • Helderweten: Het simpelweg weten van gebeurtenissen die gaan gebeuren of gebeurd zijn. Het ontdekken van leugens en er zelfs soms vanuit gaan dat deze dingen al zijn gebeurd en daarop anticiperen.
 • Helderzien: Helderzien is het waarnemen van entiteiten, aura’s en orbs in jouw hoofd of met het blote oog. Dromen, tekens, symbolen en de toekomst en het verleden waarnemen, hoort hier ook bij.
 • Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit: Erg gevoelig zijn voor óf geluiden, óf licht, óf gevoelens van anderen, of een combinatie hiervan. Dit resulteert vaak in veel onbegrip. Lees er hier meer over!
 • Hypnose: Het direct contact maken met het onderbewuste om te vragen om het automatisme (bij bijvoorbeeld een roker) weg te nemen of te vervangen of vragen om het wegnemen van emotionele en fysieke klachten.
 • Manifesteren: Langdurige energie van iemand met veel angsten, kwaadheid of andere emotie kan onbewust de vorm aannemen van een entiteit. Ook gestuurde zwarte magie kan de gedaante aannemen van een entiteit dat jou lastig wil vallen.
 • Karma: De daden die je verricht en de gedachtes die je hebt, komen altijd weer op je pad terug.
 • Onderbewuste: Dit is het kleine kind in jou die jou wil helpen bij de goede weg in jouw leven inslaan. Vaak gaan emotionele of lichamelijke klachten gepaard aan seintjes die het bewuste moet begrijpen. Dit is nog niet altijd makkelijk. Zo is bijvoorbeeld keelpijn een teken van jouw onderbewuste dat jij je meer moet uiten. Helaas kan keelpijn ook duiden op energie overnemen van iemand anders die keelpijn heeft. Dat heet dan weer heldervoelen. Een hypnotiseur kan praten met het onderbewuste en vragen waarom hij, in dit geval, keelpijn veroorzaakt. Soms moet het onderbewustzijn lang wennen aan een nieuwe verandering of probeert hij iets in stand te houden dat eigenlijk al opgelost is, omdat hij dat gewend is. Een hypnotiseur kan dan op directe wijze vragen of het onderbewustzijn dit wil veranderen of het gedrag wil vervangen.
 • Levensles uitleg: Lessen, gebeurtenissen, die je (meestal) boven afspreekt die jij gaat leren dit leven.
 • Orbs: Lichtbolletjes die je kunt waarnemen als je helderziendheid in je hebt. Deze lichtbolletjes bevatten energie dat rondzwerft van zowel overleden als levende mensen of dieren. Je kunt ook deze trillingen helderhoren en warmte of kou voelen.
 • Reïncarnatie: Het opnieuw geboren worden in een ander lichaam na je dood.
 • Regressie: Het door middel van hypnose of meditatie teruggaan naar jouw jeugd of vorige levens om blokkades van daaruit op te lossen. Je kunt ook regressie toepassen als je wil weten wat jouw band was met iemand die jij in dit leven bent tegengekomen die jij vanuit een ander leven kent. Hetzelfde werkt voor de band met jouw gids.
 • Tweelingziel uitleg: Een ziel is gesplitst in tweeën. Jij bent de ene helft en de jouw tweelingziel is de andere helft. Niet altijd in je tweelingziel de ware of beter gezegd niet altijd is je tweelingziel degene met wie je samen moet eindigen in het leven. Hij of zij kan ook een familielid zijn. Dat ligt net aan jouw levenslessen.
 • Visualisatie uitleg: Het jezelf inbeelden van iets in gedachte en doen alsof dit werkelijkheid is. In het kader van mijn praktijk wordt er met visualisatie meestal aarden- en afschermingsoefeningen bedoeld.
 • Vorige levens: Een ziel wil veel leren. Dit gebeurt in meerdere levens. Sommige levens gaan erg oneerlijk en moeizaam. Onthoud dat jij dit boven samen met jouw gidsen hebt gekozen en wist waar je aan begon. Je kunt van elk probleem iets leren en er sterker uitkomen. Soms moet je gewoonweg leren hoe het is om je ellendig te voelen en alles lijkt te verliezen.
 • Witte magie uitleg: Dit dient om zwarte magie te verwijderen/ verdrijven/ bestrijden of om jezelf of een ander een gelukje te gunnen zonder dat iemand hierdoor achtergesteld wordt. Witte magie kan met energie uitgevoerd worden, met objecten of een combinatie hiervan. Veel sjamanen werken met kruiden om een bepaalde energie tot stand te brengen om dit in te zetten tegen zwarte magie of het maken van een geluksbadje voor een spannend moment in jouw leven of om jou op te laden. Dat is tevens ook mijn voornaamste manier van het toepassen van witte magie.
 • Witte wolf: De naam van deze praktijk. De diensten vinden plaats in Boskoop en omstreken. Het doel van praktijk Witte wolf is om de mens weer eigen regie over hun leven terug te geven. Net als witte wolven ook hun eigen bonen kunnen doppen.
 • Zielsverwant: Een ziel waarmee je meerdere levens samenleeft en levenslessen leert. Niet te verwarren met tweelingziel. Met de ene ziel moet je dit leven wat voortzetten en van de andere ziel moet je juist loskomen.
 • Zwarte magie: Deze magie wordt van de één op de andere persoon gestuurd om op één of meerdere levensgebieden het leven zuur te maken. Zwarte magie kan zich ook manifesteren als een geest, waardoor het lijkt of een geest of demoon jou aanvalt. Zo’n magie kan gestuurd worden door energie of in een object zitten dat iemand stiekem in jouw huis plaatst, in jouw tas stopt, als poeder op de grond gooit, etc.. Er worden ook rituelen (zwarte magie) uitgevoerd om ziektes of verslavingen van de één op de andere persoon over te plaatsen. Zwarte magie kan in mijn praktijk worden weggehaald.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Uitleg spirituele/ paranormale definities”