Foto lezen: hoe kun jij dat zelf leren?

Foto lezen kan iedereen. Het is namelijk een gave en die heb je al van jongs af aan. En dan is dat niet alleen helderzien. Daar kom ik straks op terug. En ik vind dat iedereen een gave in zich heeft. Sommigen zijn daar alleen al erg aan gewend. De kunst bij het foto lezen is dan slechts bepaalde mate van zelfkennis hebben om te begrijpen wat je ziet. Hoe interpreteer je dingen? Hoe scherm je je af? Lees het hier!

instagram


Waar moet je op letten voor je begint met een foto lezen?

Waar je op moet letten is dat toestemming hebben om iemand te lezen werkelijk iets is dat je merkt bij het foto lezen. Heb je geen toestemming, dan krijg je vaak, vooral in het begin, alleen maar basisinformatie van iemand door. Veel ligt aan het karakter van diegene zelf. Is het een open boek, dan krijg je wat meer door. Het is allemaal best letterlijk! Of je foto lezen zonder toestemming netjes vindt, laat ik bij jou.

Toestemming is een breed begrip. Is dit toestemming met duidelijke woorden: ‘ja, je mag mijn foto lezen’. Of is het ook al toestemming als iemand hulp wíl maar niet kan vragen? Of is er toestemming wanneer de foto lezen van iemand die jou (energetisch) lastigvalt eigenlijk helemaal niet nodig omdat hij je nooit had mogen lastigvallen? Bij het laatste geval moet je extra goed opletten op je energetisch afschermen. Anders krijg je foute informatie binnen of als je heel gevoelig bent, krijg je in alle gevallen makkelijker last van je teveel open stellen. En met foto lezen zet je jezelf open.

Heb je wel toestemming? Dan zul je ook wat meer of gemakkelijker te weten komen over die persoon! Die persoon stelt zich namelijk open en de energie werkt met je mee. Bekijk het vanuit je eigen oogpunt: jij wil denk ik ook niet dat iemand al je geheimen kan lezen. Dan geef je dat signaal af met je energie en komt iemand er niet makkelijk doorheen. Vertrouw je iemand en geef je toestemming? Dan zegt jouw energie ook tegen de ander dat je wat dieper mag kijken. Foto lezen is echt een energiekwestie.

Of ben je hier gekomen omdat je jouw foto wilde laten lezen? Dat mag altijd! 

Online fotoreading


Iemand lezen heeft te maken met jouw gaven

Iedereen heeft gaven. De één werkt er wat meer mee samen dan de ander en sommige perioden in het leven remmen en ontwikkelen jouw gaven. Een foto is handig om je gaves mee te testen, want door op deze wijze op een ander te oefenen, leer je jezelf beter kennen!

Als je een foto leest, gebeurt er in je lichaam van alles. Afhankelijk van welke gave bij jou het meest ontwikkelt is, zal je onderbewuste (dat is immers degene die je vertelt wat er met de persoon op foto aan de hand is) je over de foto en persoon op de foto vertellen. Dat betekent dat je van alles in je lichaam voelt opspelen!

Je kunt dingen zien bewegen op de foto, dingen horen, voelen noem het maar op! Vaak heel subtiel, maar dat is omdat je al zo gewend bent aan je gaves. Je zet die al in: je kijkt al door mensen heen elke dag. Je ruikt al vaak sterker dan de ander. De truc is te beseffen dat dit door degene op de foto komt. En dat is makkelijk te herkennen, want als de sensatie pas begint als je de foto ziet, dan is dat al een makkelijke bron.

Zoals ik in het filmpje hieronder herhaal, zijn de dingen die opeens gebeuren door middel van je lichaam plots, en kun je er van uitgaan dat ze door de foto gebeuren.

https://www.youtube.com/watch?v=oOKhZcGK1rw


Waarom zou je oefenen op foto lezen?

Ik steun de uitspraak dat je van jezelf moet houden voordat een ander van je kunt houden en aan jezelf moet werken voordat je een ander kunt helpen. Maar soms leer je jezelf pas begrijpen als je met een bepaalde techniek op een ander oefent. Je begrijpt opeens waar jij en je onderbewuste allemaal toe in staat zijn. Hoe dat gebeurt, zegt dan weer veel over jou. Zo is fotolezen vaak als helderzien geïnterpreteerd. Mensen verwachten dat de foto gaat bewegen of dat er tekst op de foto verschijnt. Maar foto lezen kan ook met elke andere gave. Wanneer je helderhorend bent, hoor je dus informatie bij het zien van een foto. En wanneer je helderruikend bent, ruik of denk je opeens (aan) een geur.

Je kunt natuurlijk ook oefenen op foto lezen om anderen te helpen met hun probleem! Wil je weten hoe je familielid zich echt voelt? Kijk naar de boodschappen op de foto. Voel je ineens verdriet bij het zien van de foto? Of zie je iemands mond veranderen naar een glimlach? Daar is je antwoord. Let wel op dat deze signalen in het begin nog erg dubbel zijn. Zo kan verdriet zien op de foto ook je eigen verdriet zien. En zo kan een glimlach ook een nepglimlach zijn.

Wil je echt verder met het ontwikkelen van foto lezen en je andere gaven ontwikkelen? Bekijk de cursus over het ontwikkelen van je gaves.

Wil je ook tips over foto lezen in videovorm? Bekijk het hier.

https://www.youtube.com/watch?v=6zMxD5bsM2Y

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

2 thoughts on “Foto lezen: hoe kun jij dat zelf leren?

 1. Pierre says:

  Hoi Desiree,
  Wat een interessante en boeiende verzameling artikelen heb je hier opgebouwd. En alles zo duidelijk en uitvoerig beschreven. Zeer leerzaam. Mijn complimenten.

  Aan het eind van dit stuk (foto lezen) wou ik verder gaan met je link om er dieper in te duiken, maar die kwam uit op een onbestaande pagina.
  Was die link verkeerd of dient het vervolg er nog aan te komen ?
  Alvast mijn dank voor de evt. aanvulling ervan !

  • Desiree says:

   Beste Pierre,

   Dank je voor je reactie en complimenten. Fijn om je er zo mee te kunnen verblijden. Ik vind het schrijven erg fijn.
   Oei interessant, inderdaad een foutje en nu aangepast, dus bedankt! 🙂
   Hopelijk hoor ik weer wat van jou!

   Groetjes, Desiree

LEAVE A COMMENT