Week van de communicatie

Week van de communicatie

De week van de communicatie komt eraan!. De komende week zullen vijf communicatieflaters worden doorgenomen! Denk aan stotteren, jezelf herhalen, oogcontact mijden en andere typische dingen die erg normaal lijken, maar toch andere achtergrond kunnen hebben! Deze week leg ik uit waar ze vandaan komen en zelfs wat je eraan kunt doen! Al is beseffen waar ze vandaan komen vaak al meer dan genoeg! Want je leert jezelf erdoor accepteren. Het heeft allemaal te maken met hooggevoeligheid en je onderbewuste. Je werkt erg veel samen met je onderbewuste als je merkt dat je niet zo goed meekomt met gesprekken zoals men ze als normaal beschouwt. Als hooggevoelige werk je veel samen met je intuïtie.

Week van de communicatie voorbereiding: hoe kom je aan typische kenmerken tijdens het communiceren?

Als een bepaald gedrag van iemand in jouw allergie zit, geeft jouw onderbewuste je een seintje. Je krijgt een seintje zodat jij dit schadelijke gedrag van de ander herkent. Dit seintje gebeurt via je lichaam. Dit is namelijk de meest praktische manier om iets aan je over te brengen. Er zijn veel symbolische mogelijkheden met een lichaam om iets te vertellen. Denk aan keelpijn en het gegeven dat je je niet genoeg uit.

Vaak schuif je je kenmerk, zoals stotteren, op je automatische gedrag af en sta je er niet meer bij stil. Of ga je zelfs onderzoeken waar het vandaan komt in de nuchtere wereld. Maar de oorzaak hoeft hier vaak niet (alleen) te liggen. Het verhaal is juist dat jouw onderbewuste degene is die automatisch te werk gaat. En je dus een seintje geeft over het gedrag van de ander. Dit hoeft niet gedrag aan de oppervlakte te zijn en maakt het herkennen zo moeilijk. Een voorbeeld is mensen die liegen.

De komende dagen geef ik een aantal voorbeelden zodat de verschillende voorkomende kenmerken duidelijk worden en je de samenhang met en tips van je onderbewuste kunt zien.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Week van de communicatie”