Week van de communicatie #1/5: Stotteren

Stotteren

Heb jij een typisch kenmerkje tijdens het communiceren? Dat is niet zo raar hoor! Daar kunnen veel diagnoses achter zitten of het kan hooggevoeligheid zijn. Het brein van een hooggevoelige werkt namelijk vaak wat anders dan dat van een niet-hooggevoelig iemand. Hooggevoelige mensen doen namelijk meer met hun intuïtie en minder met hun zintuigen. Dat zijn ‘niet-hooggevoelige mensen’, met alle lof naar hen, niet gewend. Lees vandaag over stotteren en je hoe je onderbewuste hier mee te maken heeft!

Stotteren

Als je vaak stottert, zou het goed kunnen is dat je in je karakter erg zachtaardig bent. Als je dan in aanraking komt met mensen die een sterke mening hebben en weinig openminded zijn, kan dit resulteren in stotteren of jezelf verspreken. Dat is niet omdat jij niet uit je woorden komt en onzeker bent, maar omdat je onderbewuste je vertelt dat deze persoon niet goed is om in je omgeving te hebben. Hij maakt je ervan bewust door hier letterlijk moeite mee te hebben en op die zware energie te reageren. Het onderbewuste denkt verder niet na of het écht mogelijk is om niet meer in het bijzijn van deze persoon te zijn. Dat is aan het bewuste om te regelen! Het liefst door niet meer met de persoon om te gaan, maar anders kun je je ook voor de energie afschermen.

Als je eenmaal doorhebt wat er aan de hand is, zal het minder worden. Het gaat er namelijk om dat je je bewust wordt van deze energie. Wanneer je bewust bent, is het signaal van je onderbewuste aan jou geslaagd. Op een gegeven moment zul je merken dat je zelfs op het gestotter bouwt!

Wat ook kan, is dat je heldervoelend bent. In dit geval neem je letterlijk over dat iemand gevoelig is voor stotteren. Óf je neemt het figuurlijk over dat iemand zich niet kan uiten.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Week van de communicatie #1/5: Stotteren”