Week van de communicatie #2/5: Je verspreken

Je verspreken

Heb jij een typisch kenmerkje tijdens het communiceren? Vorige keer over stotteren, en vandaag lees hier over je verspreken en hoe je onderbewuste hier mee te maken heeft!

Je verspreken

Verspreken komt vaak voor als je iemand bent die helemaal niet van liegen houdt, maar je toch in een situatie bevindt waarin je niet sterk je mening mag geven. Denk aan als je de professional bent tegenover je cliënt. Of de werknemer tegenover de werkgever. Wat op zulke momenten wel eens gebeurt is dat je je verspreekt. Je zegt totaal iets anders of nog een leuke: je staakt halverwege je zin. Bij dit laatste voorbeeld kan een boodschap soms drastisch veranderen. Als iemand zegt: ‘heb je ook zo’n zin in kerst?’, en je wil niet uitleggen dat je dat eigenlijk niet hebt, kun je zeggen ‘nou en of!’. Maar als je nou net vergeet ‘of’ uit te spreken, verandert wat je zegt compleet.

Vaak is dit dan je onderbewuste die spreekt en net als jij van binnen eerlijk wil zijn. In álle situaties. Zoals ik gister beschreef, maakt het voor hem niet uit of het gepast is. Hij vindt hij dat je daar maar een weg in moet vinden. Het grappige is dat al deze trekjes trouwens vooral voorkomen wanneer je moe bent en het deurtje tussen je bewuste en onderbewuste wat meer openstaat.

Heldervoelen

Stotteren kan ook vanuit heldervoelen komen. Heldervoelen is in het kort het overnemen van iemands gedrag, gedachte, emotie en pijn. Net waar je op gevoelig bent. En net wat de ander aan energiekoorden naar je toezendt. Heb je dus te maken met iemand die onzeker is en/ of stottert? En ben jij heldervoelend? Dan heb je snel kans dat jij dit overneemt! Afhankelijk van hoe vaak je deze persoon ziet, zal blijken of je permanent stottert door deze persoon of alleen als je hem/ haar hebt gezien.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Week van de communicatie #2/5: Je verspreken”