oogcontact vermijden

Week van de communicatie #3/5: Oogcontact vermijden

Heb jij een typisch kenmerkje tijdens het communiceren? Vorige keer over je verspreken, nu meer over je oogcontact vermijden en je hoe je onderbewuste hier mee te maken heeft!

 

 

Oogcontact vermijden

Oogcontact vermijden zullen heel veel mensen herkennen, en daar heb ik laatst ook uitgebreid over geschreven. Toch hoort het vermijden van oogcontact echt thuis bij ‘flaters in de communicatie’. Het is namelijk ‘afwijkend’ en mensen lopen hier dus tegenaan of worden hierop gewezen. Mensen die oogcontact vermijden hebben het vaak in hun karakter dat ze zich alleen openstellen naar mensen die ze vertrouwen. Het vermijden kan dus een kenmerk zijn dat je deze persoon niet vertrouwt. Het kan ook zijn dat diegene je wil onderdrukken met zijn mening. Dan voel je onbewust aan dat deze persoon het niet goed met je voor heeft, wat resulteert in niet vertrouwen

Wat ook kan is dat je heel goed mensen kunt lezen! Omdat je zoveel informatie opvangt maakt dit wel eens moe of emotioneel. Omdat ogen de sleutel zijn tot een ziel, is het vermijden van oogcontact dan vaak erg prettig. Het beschermt tegen het ontvangen van teveel informatie van diegene. Onbewust vermijd je oogcontact om bewust te worden van wat andere mensen met je doen.

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS