Week van de communicatie #3/5: Oogcontact vermijden

oogcontact vermijden

Heb jij een typisch kenmerkje tijdens het communiceren? Vorige keer over je verspreken, nu meer over je oogcontact vermijden en je hoe je onderbewuste hier mee te maken heeft!

Oogcontact vermijden

Oogcontact mijden zullen heel veel mensen herkennen. Of ze zichzelf nu definiëren met hooggevoeligheid of niet. Toch hoort het vermijden van oogcontact echt thuis bij ‘flaters in de communicatie’. Het is namelijk ‘afwijkend’ en mensen lopen hier dus tegenaan of worden hierop gewezen. Mensen die oogcontact vermijden hebben het vaak in hun karakter dat ze zich alleen openstellen naar mensen die ze vertrouwen. Iemand niet aankijken in de ogen kan dus een kenmerk zijn dat je deze persoon niet vertrouwt. Het kan ook zijn dat diegene je wil onderdrukken met zijn mening. Dan voel je onbewust aan dat deze persoon het niet goed met je voor heeft, wat resulteert in niet vertrouwen

Wat ook kan is dat je heel goed mensen kunt lezen! Omdat je zoveel informatie opvangt maakt dit wel eens moe of emotioneel. Omdat ogen de sleutel zijn tot een ziel, is het vermijden van oogcontact dan vaak erg prettig. Het beschermt tegen het ontvangen van teveel informatie van diegene. Onbewust vermijd je oogcontact om bewust te worden van wat andere mensen met je doen. Er zijn ook veel spirituele redenen die oogcontact moeilijk maken.

Kinderen en oogcontact

Ook veel kinderen vermijden vaak de ogen. Vaak wordt dat bestempeld als onzeker, ADHD of een andere diagnose. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Ook kinderen kunnen op meerdere manieren dingen doorkrijgen: via de zintuigen of juist via het gevoel eromheen.

Gelukkig zijn er veel tips voor zowel kinderen als volwassenen die werken. Je hoeft namelijk alleen maar een andere manier te vinden om jezelf te prikkelen vóórdat ogen dat doen. Of jezelf een andere taak geven tijdens dat je een ‘excuus’ geeft om oogcontact te mijden. Kijk snel gratis tips hier:

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Week van de communicatie #3/5: Oogcontact vermijden”