Huilen is gezond!

huilen

Huil jij snel of juist niet? Nadelen van huilen weten veel mensen nu al wel: als onzeker worden gezien, of juist instabiel. Maar wat zijn de voordelen?

 

 

Prikkels lozen

In een eerder artikel besprak ik al eens hoe jij je kunt ontladen aan het einde van de dag. De één doet het met sport, de ander weer met zingen. Sommigen kiezen ook voor iets heel anders; zolang het voor jou maar werkt.

Huilen is net zo’n manier van prikkels lozen. Soms loopt het gewoon even niet zo fijn allemaal en blijf je je opgekropt voelen. Er hoeft maar één ding te gebeuren en men laat hun tranen alweer zien. Dat komt omdat het spreekwoord ‘de druppel die de emmer doet overlopen’ best letterlijk is. Het is weer een prikkel/ traan dat erbij komt. Daarom hoor je vaak mensen ook zeggen dat het oplucht. De emmer raakt leg. Dit is omdat je letterlijk al die vervelende prikkels die aan je zijn gaan hangen, eruit gooit. De prikkels zijn vaak voor een heel groot deel dan al weg, dus is het logisch dat je je beter voelt. Vaak haal je dus ook aan het eind van de dag.

 

 

Huilen kan juist ook als zelfverzekerd worden gezien

Als huilen toegankelijker zou worden, zouden meer mensen niet zo streng zijn voor hunzelf. En zich niet constant excuseren voor het tonen van hun gevoel. Ik vind het schadelijk voor jezelf als je het opkropt. Je gevoel gaat uiteindelijk een andere manier vinden om naar buiten te kunnen. Soms resulteert dit zelfs in pijnklachten omdat de prikkels niet kwijt kunnen.

Huilen is niet het tonen van onzekerheid en mensen met een grote mond of die niet huilen zijn niet per se zelfverzekerd. Helaas is dat wel wat sommige mensen met een grote mond de ander graag wil laten denken. Maar sta gewoon je mannetje, dan zorgt de wet van de aantrekking dat het zelfverzekerd overkomt!

https://www.youtube.com/watch?v=ctJTBk-qf_w

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Huilen is gezond!”