Verschil tussen paragnost, helderziende en medium

verschil

Vandaag even wat leuke termen op een rij. Iedereen kent de woorden wel: een paragnost, helderziende en een medium. Maar het verschil tussen deze drie is erg klein. Haast zo dat ze vaak als synoniemen worden beschouwd. Toch zijn er degelijk verschillen in. Laten we ze onder de loep nemen:

Paragnost

Een paragnost staat vaak bekend om het hebben van verschillende gaves, zoals helderziende zijn, heldervoelend, -ruikend, -horend en -wetend. In het verlengde van gaves hebben staat natuurlijk contact met overledenen krijgen en toekomst zien. Paragnost is de meest overkoepelende term van de drie betreft spiritualiteit en paranormaliteit. Vaak denken mensen dus ook aan een paragnost als ze op zoek zijn naar een algemene reading of algemeen inzicht.

Helderziende

Een helderziende neemt helderziende waarnemingen naar. Net als een paragnost, maar richt zich vooral op het zien. Hiermee wordt vaak op het verleden, heden maar vooral toekomst geduid. Vaak wordt er ook een helderziende geraadpleegd om achter bepaalde geheimzinnige situaties te komen, zoals een partner die vermoedelijk liegt. Of waar verloren spullen liggen. Het gaat mensen er dan om dat de helderziende een totaalbeeld kan zien en kan laten uitlichten op manieren die de persoon dan herkent.

En de laatste die vaak verschil oplevert: medium

Een medium wordt geassocieerd met iemand die contact kan leggen met overledenen en andere entiteiten. Een trancemedium is vervolgens iemand die deze contacten legt door in trance te zijn. En een regulier medium legt contact middels een gave zoals een paragnost die heeft of met hulpmiddelen als pendelen of automatisch schrift.

Waarom noem ikzelf me dan vaak medium?

Puur gevoelsmatig. Medium komt naar mijn mening zachtaardig over. Ik vind het woord ‘paragnost’ niet bij mij passen, maar de beschrijving dan weer wel. Qua mediumschap…, vaak doe ik dingen wel in een trance, maar ben ik er nog wel voor een groot deel bewust bij. Ik doe veel dingen tijdens een reading onbewust en automatisch en vergeet na een reading dan ook vaak wat ik door heb gegeven omdat ik het letterlijk doorgaf. Echter is dat niet bij puur overleden personen, maar bij allerlei soorten vragen.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

2 thoughts on “Verschil tussen paragnost, helderziende en medium

  1. Maria says:

    Ik heb een vraag aan u .ik woon momenteel al 6 jaar bij mijn ex .graag had ik willen weten of u kon zien of er nog een lieve man in mijn leven komt en eventueel wanneer. Ik ben ook 3 weken geleden mijn mama verloren en minoesje helaas ook mijn poes. Ik heb momenteel heel veel verdriet .en weet eigenlijk niet hoe mijn leven eruit komt te zien. Miss kunt u er een antwoord op geven .liefs Maria van de pas

    • Desiree says:

      Dag Maria, ik heb jou een mail gestuurd! Ik help je graag kijken. Veel sterkte intussen. Groetjes, Desiree

LEAVE A COMMENT