Het zesde zintuig

Het zesde zintuig: wat houdt dit allemaal in?

De vijf zintuigen

Heel veel mensen hebben al gehoord en zijn zich bewust van de bestaande vijf zintuigen: reuk, tast, horen, zien en voelen. Dit is wat iedereen kent, tastbaar is en waar er veel wetenschappelijke studies over zijn gedaan. Mensen die wat extra’s weten, doorkrijgen of anders staan in het leven, daar wordt vaak over gezegd dat zij een zesde zintuig hebben. In deze blog leg ik verder uit wat dit precies inhoudt.

 

 

Wat is het zesde zintuig?

Hoe het zesde zintuig zich vormgeeft, daar zijn verschillende uitspraken over. Ik zal het ook op verschillende manieren toelichten.

 

 

1. Het zesde zintuig: het hebben van één of meer versterkte zintuigen

Een zesde zintuig wordt onder velen en ook mij ook wel verstaan als het hebben van één of meerdere versterking van één van de vijf zintuigen. Dit kun je ook wel gave noemen. Zo’n gave komt vooral als je hem nodig hebt, maar je kunt een gave ook inzetten. Als je je iets namelijk sterk afvraagt, kan een gave, meestal jouw hoofdgave, jou hierover iets doorgeven. Dit komt vaak plotseling door. Dit is zodat je de plotseling verandering in jouw reuk, voelen, zien, horen e.d. opvalt. En dat is een teken dat het je iets probeert te vertellen. Meer daarover kun je in deze vlog bekijken. Of lees eronder verder:

Je (hoofd)gave kan ook ‘zomaar’ komen. Je gids, overleden geliefde of je onderbewuste vindt het dan om verschillende redenen nodig om je iets door te geven via bijvoorbeeld je helderhoren. Meer over waarom je gaven op verschillende momenten opeens aanspringen lees je in deze blog.

 

 

In contact staan met het ontastbare

Een zesde zintuig kan ook inhouden dat je in contact staat met entiteiten. In principe ligt dit gegeven in het verlengde van het hebben van een versterkt zintuig. Hiermee worden over het algemeen gidsen en overledenen bedoeld. Deze leggen contact via je je gaven. Als je bijvoorbeeld het meest heldervoelend bent, voel je aanwezigheid of temperatuurverschillen wanneer zij er zijn. Ook communiceren ze door je een bepaald gevoel te geven.

Om op bovenstaande uitspraak en deze specifieke gave in te gaan, een gevoel krijgen, krijg je niet alleen van entiteiten, maar ook van energieën. Betreft heldervoelen, kun je dus sferen oppikken in ruimtes. Ditzelfde geldt ook voor alle andere gaven. Als je bijvoorbeeld helderruikend bent, kun je de (herkenbare) geur van een geliefde overledene ruiken, maar ook andere specifieke geuren. Deze andere geuren vertellen je bijvoorbeeld iets over de toekomst, verleden, heden of leugens. Denk aan rook ruiken wanneer iemand zegt dat hij gestopt is met roken.

 

 

Persoonlijk

Persoonlijk vind ik dat iedereen gaves heeft. En dus iedereen een zesde zintuig. Wat je ermee doet en in hoeverre je hiernaar luistert, dat verschilt persoon en maakt dat sommige hun één of meer versterkte zintuigen niet herkennen.

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS