Het zesde zintuig: wat houdt dit allemaal in?

Het zesde zintuig

Heel veel mensen hebben al gehoord en zijn zich bewust van de bestaande vijf zintuigen: reuk, tast, horen, zien en voelen. Er zijn er eigenlijk meer, zoals spreken en proeven, maar voor het gemak nemen we die vandaag even niet mee. Deze vijf is wat iedereen kent, tastbaar is en waar er veel wetenschappelijke studies over zijn gedaan. Mensen die wat extra’s weten, doorkrijgen of anders staan in het leven, daar wordt vaak over gezegd dat zij een zesde zintuig hebben. In deze blog leg ik verder uit wat dit precies inhoudt.

Wat is het zesde zintuig?

Hoe het zesde zintuig zich vormgeeft, daar zijn verschillende uitspraken over. Voor de één betekent het contact kunnen hebben met een geest, meestal middels helderzien. Maar een zesde zintuig kan ook een andere gave betekenen. En meer dan contact met geesten, maar ook energieën vanuit je omgeving lezen. Ik zal het ook op verschillende manieren hieronder toelichten.

Het zesde zintuig: het gebruiken van één of meer versterkte zintuigen

Een zesde zintuig wordt onder velen en ook mij ook wel verstaan als het hebben van één of meerdere versterking van één van de vijf zintuigen. Dit kun je ook wel gave noemen. Zo’n gave komt vooral als je hem nodig hebt, maar je kunt een gave ook inzetten. Als je je iets namelijk sterk afvraagt, kan een gave, meestal jouw hoofdgave, jou hierover iets doorgeven. Dit komt vaak plotseling door. Dit is zodat je de plotseling verandering in jouw reuk, voelen, zien, horen e.d. opvalt. En dat is een teken dat het je iets probeert te vertellen. Meer daarover kun je in deze vlog bekijken. Of lees eronder verder:

Het zesde zintuig overvalt je

Je (hoofd)gave kan ook ‘zomaar’ komen. Je gids, overleden geliefde of je onderbewuste vindt het dan om verschillende redenen nodig om je iets door te geven via bijvoorbeeld je helderhoren. Dan hoor je bijvoorbeeld een piep in je oor. Dat staat dan bijvoorbeeld symbool voor dat je gesprekspartner niet naar je wil luisteren. Dit signaal is vervelend om 2 redenen. Reden 1 is omdat je leuke signalen minder snel oppikt. Reden 2 is omdat het niet leuke eraan je gesprekspartner resoneert. Last hebben van een versterkt zintuig is niet leuk. Toch gebeurt dat zodat je ervan kan leren. Dat noem je dan ook wel levensles. Daarom hebben sommige mensen last van hun gave maar anderen alleen maar de leuke kanten ervan.

Sommige gaan trouwens juist erg op zoek naar geesten!

In contact staan met het ontastbare

Een zesde zintuig kan ook inhouden dat je in contact staat met entiteiten. In principe ligt dit gegeven in het verlengde van het hebben van een versterkt zintuig. Hiermee worden over het algemeen gidsen en overledenen bedoeld. Deze leggen contact via je je gaven. Als je bijvoorbeeld het meest heldervoelend bent, voel je aanwezigheid of temperatuurverschillen wanneer zij er zijn. Ook communiceren ze door je een bepaald gevoel te geven.

Om op bovenstaande uitspraak en deze specifieke gave in te gaan, een gevoel krijgen, krijg je niet alleen van entiteiten, maar ook van energieën. Betreft heldervoelen, kun je dus sferen oppikken in ruimtes. Ditzelfde geldt ook voor alle andere gaven. Als je bijvoorbeeld helderruikend bent, kun je de (herkenbare) geur van een geliefde overledene ruiken, maar ook andere specifieke geuren. Deze andere geuren vertellen je bijvoorbeeld iets over de toekomst, verleden, heden of leugens. Denk aan rook ruiken wanneer iemand zegt dat hij gestopt is met roken. Dat betekent dan dat hij er nog heel veel moeite mee heeft of nog stiekem doet. Hoe meer je over je gave nadenkt, hoe meer je begrijpt welke van de signalen er dan naar je wordt overgebracht.

Energiekoorden

Persoonlijk vind ik dat iedereen gaven heeft. En dus iedereen een zesde zintuig. Wat je ermee doet en in hoeverre je hiernaar luistert, dat verschilt persoon en maakt dat sommige hun één of meer versterkte zintuigen niet herkennen. Haast iedereen heeft wel een gave die hen regelmatig iets vertelt over mensen in de omgeving. Dat hangt dan weer samen met energiekoorden. Een energiekoord pik je verschillend op. Zo kan een helderziend persoon troebel zicht krijgen bij een energiekoord en een heldervoelend persoon lichamelijke ongemakken krijgen. Lees ook eens waarom een paranormale gave soms uitgaat!

 

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Het zesde zintuig: wat houdt dit allemaal in?”