Pendel aan touw

Pendelen: hoe werkt dat?

Een pendel wordt gebruikt om vragen aan te stellen en antwoorden mee te verkrijgen. Deze antwoorden zijn voornamelijk afkomstig van gidsen, engelen, overleden personen of je eigen onderbewuste. Dat wat je pendel laat bewegen, is de energie van één van deze vier bovengenoemde.

Waar is een pendel uit opgemaakt?

Een pendel bestaat vaak uit een edelsteen aan een touwtje. Dit touw kan bestaan uit allerlei materialen. De edelsteen doet er vaak het meest toe. De eldesteen versterkt de vragen waarop je antwoorden wil. De ene edelsteen is bijvoorbeeld beter voor vragen over jezelf en de ander is juist voor vragen over je naasten. De steen eindigt vaak in een puntje. Dit puntje wordt gebruikt om de antwoorden van je vragen aan te wijzen.

Benodigdheden voor pendelen

Je kunt pendelen met alleen de pendel zonder toebehoren en je kunt pendelen op een pendelmat.

Vind je een pendelmat wel wat? Je kan hem hier kopen of een variant ervan!

Een pendelmat heeft verscheidene antwoorden op zich geschreven. Er staat meestal een ‘ja’, ‘nee’ en ‘misschien’ op, maar het kan ook getallen, karaktereigenschappen etc. bevatten. Wanneer je de pendel een vraag stelt, zal het naar één van deze voorgeschreven antwoorden wijzen.

Een pendelmat is dus een extra accessoire. Aan een pendel zonder mat kun je dezelfde vragen stellen, alleen moeten deze gesloten vragen stellen omdat de pendel alleen ‘ja’, ‘nee’ en ‘misschien kan vertellen. Dit diep ik verderop meer uit.

Voorbereiden op pendelen

Je hebt een bepaalde vraag in gedachte die je besluit te stellen aan een entiteit of je onderbewuste. Vaak kan deze vraag mede gaan over mensen uit je omgeving. Waar je voor mag waken, is dat de pendel niet alleen de energie van de entiteit die jou antwoord geeft meeneemt, maar ook de energie van degene over wie je een vraag stelt. Dit beïnvloedt de pendel en daardoor kunnen er foute antwoorden verschijnen. Vraag dus altijd eerst met wie je wil praten, zoals je gids of je overleden oma.

Als je pendelt zonder pendelmat, vogel dan eerst uit wat ‘ja’, ‘nee’, en ‘misschien’ is. Dit kun je doen door een vraag naar de bekende weg te stellen of simpelweg te vragen wat ‘ja’ etc. is.

Vragen stellen

Omdat het je lukt de pendel te laten bewegen door één van bovengenoemde partijen, betekent niet dat je antwoord dan ook altijd klopt. Ik som verschillende redenen hiervan op:
– je wil te graag een antwoord verkrijgen op een vraag. Wat er dan gebeurt, is dat je, juist omdat de pendel zo klein en delicaat is, de pendel aanstuurt naar jouw gewenste antwoord;
– je houdt je hand simpelweg niet stil genoeg en beweegt de pendel een bepaalde richting op;
– je bakent je vraag niet genoeg af en/ of bedoelt de vraag anders dan je hem stelt;
– ook als het je lukt een antwoord te verkrijgen van de entiteiten of onderbewuste, kunnen zij beslissen dat je het antwoord nog niet mag weten. Je zult merken dat de pendel dan niet werkt, naar ‘misschien’ blijft wijzen of je zult er later achterkomen dat het antwoord onjuist was. Soms had je het verkeerde antwoord zelfs even nodig;
– je hebt niet goed door met wie je pendelt.


Werken video’s beter voor je? Bekijk dan hier het filmpje!

december 30, 2019

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS