Pendelen: een fijne handleiding

Pendel aan touw

Een pendel wordt gebruikt om vragen aan te stellen en antwoorden mee te verkrijgen. Deze antwoorden zijn voornamelijk afkomstig van gidsen, engelen, overleden personen of je eigen onderbewuste. Dat wat je pendel laat bewegen, is de energie van één van deze vier bovengenoemde. Lees snel verder over starten met pendelen!

Waar is een pendel uit opgemaakt?

Een pendel bestaat vaak uit een edelsteen aan een touwtje. Dit touw kan bestaan uit allerlei materialen. De edelsteen doet er vaak het meest toe. De edelsteen versterkt de vragen waarop je antwoorden wil. De ene edelsteen is bijvoorbeeld beter voor vragen over jezelf en de ander is juist voor vragen over je naasten. De steen eindigt vaak in een puntje. Dit puntje wordt gebruikt om de antwoorden van je vragen aan te wijzen.

Benodigdheden voor pendelen:

Je kunt pendelen met alleen de pendel zonder toebehoren en je kunt pendelen op een pendelmat.

Pendelmat hout groot + instructies

Vind je een pendelmat wel wat? Je kan hem kopen of een variant ervan!

Een pendelmat heeft verscheidene antwoorden op zich geschreven. Er staat meestal een ‘ja’, ‘nee’ en ‘misschien’ op, maar het kan ook getallen, karaktereigenschappen etc. bevatten. Het gaat erom dat je gesloten vragen kunt stellen met de pendel, dus je kunt eigenlijk opschrijven wat je wil op een eigen mat. Wanneer je de pendel een vraag stelt, zal het naar één van deze voorgeschreven antwoorden wijzen.

Een pendelmat is dus een extra accessoire. Aan een pendel zonder mat kun je dezelfde vragen stellen, alleen moeten deze gesloten vragen stellen omdat de pendel alleen ‘ja’, ‘nee’ en ‘misschien kan vertellen. Dit diep ik verderop meer uit.

Voorbereiden op pendelen

Je hebt een bepaalde vraag in gedachte die je besluit te stellen aan een entiteit of je onderbewuste. Pas wel op met welke entiteit je praat! Vaak kan een vraag mede gaan over mensen uit je omgeving. Waar je voor mag waken, is dat de pendel niet alleen de energie van de entiteit die jou antwoord geeft meeneemt, maar ook de energie van degene over wie je een vraag stelt. Dit beïnvloedt de pendel en daardoor kunnen er foute antwoorden verschijnen. Vraag dus altijd eerst met wie je wil praten, zoals je gids of je overleden oma. En zorg dat je pendelt met de goede bedoelingen, dan gaat andermans energie ook sneller ‘akkoord’. Leer over edelstenen ter bescherming.

Als je pendelt zonder pendelmat, vogel dan eerst uit wat ‘ja’, ‘nee’, en ‘misschien’ is. Dit kun je doen door een vraag naar de bekende weg te stellen of simpelweg te vragen wat ‘ja’ etc. is. Let op: sommige gidsen hebben helemaal geen zin in vragen beantwoorden die je al weet. Dit verschilt ontzettend per persoon. Dus pendel dan iets onschuldigs en niet toekomst gerichts zoals: ‘denkt die en die nog aan mij?’ En baken hem dan af: ‘zoals 1 keer per week?’

Een laatste voorbereiding op pendelen is goed zorgen dat je hand stil staat. Pendel dus niet met je ellenboog zwevend in de lucht, maar plaats hem lekker op tafel.

Vragen stellen

Zoals je in het kleine voorbeeld zag, is een vraag stellen soms nog lastiger dan het pendelen zelf. Klik hier ook voor een videovoorbeeld van pendelen.

Omdat het je lukt de pendel te laten bewegen door één van bovengenoemde partijen, betekent niet dat je antwoord dan ook altijd klopt. Ik som verschillende redenen hiervan op:

– je wil te graag een antwoord verkrijgen op een vraag. Wat er dan gebeurt, is dat je, juist omdat de pendel zo klein en delicaat is, de pendel aanstuurt naar jouw gewenste antwoord;
– je houdt je hand simpelweg niet stil genoeg en beweegt de pendel een bepaalde richting op;
– je bakent je vraag niet genoeg af en/ of bedoelt de vraag anders dan je hem stelt;
– ook als het je lukt een antwoord te verkrijgen van de entiteiten of onderbewuste, kunnen zij beslissen dat je het antwoord nog niet mag weten. Je zult merken dat de pendel dan niet werkt, naar ‘misschien’ blijft wijzen of je zult er later achterkomen dat het antwoord onjuist was. Soms had je het verkeerde antwoord zelfs even nodig;
– je hebt niet goed door met wie je pendelt.


Leren pendelen? Klik op de afbeelding en doe onderstaande cursus!

cursus pendelen

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Pendelen: een fijne handleiding”