pendelmat hout klein

Pendelmat: hoe gebruik je deze?


Wat is een pendel?

Een pendel is een (vaak) edelsteen aan een touw of koord. Een pendel gebruik je om vragen te stellen aan je onderbewuste, gidsen of geliefde overledenen. De pendel beweegt door zijn kleine gewicht naar het juiste antwoord toe op een pendelmat. Lees hier meer over het gebruik van de pendel.

Vragen stellen aan de pendel

Aan een pendel kun je verschillende vragen stellen. Grofweg zijn hier twee methodes voor: vragen stellen zonder mat en vragen stellen met een mat. Als je vragen stelt zonder mat, ben je gelimiteerd aan ja en nee vragen. Met een pendelmat ben je simpelweg dus sneller uit: in plaats van vragen over hoeveel maanden… kun je de pendel hier simpel naartoe laten wijzen.

De pendelmat

Eén van de matten die ik gebruik, is een mat met een ja, nee en misschien in het midden, cijfers daarboven en omcirkeld met de letters van het alfabet.

Vervolgens stel ik vragen aan de pendel. Als eerst wil ik zeker weten ‘wie ik aan de lijn heb’. Vaak gebruik ik mijn gids. Dat is veilig. Daarna kan ik mijn vraag stellen. Ik gebruik de mat voornamelijk voor klanten. Als zij een vraag stellen over bijvoorbeeld werk, kan ik de mat gebruiken om tijd in te schatten, namen van collega’s te verkrijgen of simpele ja en nee vragen te stellen.

Pendelmat kopen?

Interesse in zo’n pendelmat of een variant daarvan? Bekijk het in de webshop!

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS