Waarom hooggevoelige mensen vaak ook gaven hebben

waarom hooggevoelige

Vele mensen zijn bekend met hooggevoeligheid. Voor mij is hooggevoeligheid niks anders dan een uitvergrote intuïtie hebben, een dun energetisch schild hebben waar prikkels doorheen kunnen komen en gewoon wat gevoeliger zijn op meerdere fronten. Dit kan voor het opmerken van een vallend blaadje zijn, het verdriet dat iemand verbergt of het emotioneel worden bij een zielige film. Vandaag leg ik graag uit waarom hooggevoelige mensen die dit ervaren, dit ook mogen zien als gaves.

 

 

 

Hooggevoeligheid in combinatie met gaves

Gaves worden veelal gezien als het hebben van een zesde zintuig. Voor mij betekent dit dat je in contact staat het met ontastbare. Of je nu dingen ruikt dat eigenlijk een teken is, dingen ziet die anderen niet zien zien, gedrag overneemt dat van een ander is, etc..

Qua gaves hebben we de bekende helderziendheid, helderhoren, heldervoelen, helderruiken en helderweten. Deze gaves komen allemaal door het doorgeefluik: je (dun) energetisch schild, wat ik bovenaan ook benoemde. En alle hooggevoelige mensen hebben een dun schild, dus is dit waarom hooggevoelige mensen ook gaves hebben: allemaal afkomstig van het schild.

Een dun schild wordt veroorzaakt door verschillende dingen: je karakter, je opvoeding, life-events en ook je vorige levens. Een schild is namelijk best te vergelijken met een muurtje om je heen optrekken. Dit muurtje is iets dat je niet ziet, maar toch bestaat. Precies zoals een energetisch schild werkt.

 

Het muurtje van hooggevoelige mensen

Een muur trek je overigens in verschillende situaties op:

– het is menseigen. En dus afkomstig van wat je onbewust denkt dat goed voor je is, mede door wat je in je vorige levens hebt meegemaakt;
– wellicht je wel eens gehoord dat mensen een muur optrekken of dat hun muur juist afbreekt bij life-events. Aangezien deze muur haaks staat op je hooggevoeligheid, betekent dit dat je als je je muur optrekt, je minder hooggevoelig wordt en als je hem afbreekt, je dus meer hooggevoelig bent;
– velen kennen helaas ook wel dat er in sommige omgevingen geen ruimte is voor jou als hooggevoelig persoon. Dit maakt ook dat je een muurtje optrekt. Of juist afbreekt als er wél ruimte voor is.

 

 

rode kaars opgeladen

 

Kun je gaves hebben zonder hoogsensitief te zijn?

Eigenlijk niet. Als je hooggevoelig bent, heb je een dun schild. Als je gaves hebt, heb je een dun schild. Je kunt geen gaves ‘hebben’ zonder je hooggevoelige, dunne schild. En eigenlijk is het ook zelden zo dat een hooggevoelig iemand geen gave heeft. Een gave hoeft niet altijd heel duidelijk te zijn. Zo is ‘door mensen heen zien’, helderziendheid. Verdriet overnemen (ik moet huilen als jij huilt), heldervoelendheid. Een gave hoort meestal gewoon bij jou! En kinderen hebben nog vaker mooie gaven!

Leertip: cursus gaves ontdekken en ontwikkelen! Klik op de afbeelding voor meer informatie.

 

paranormale gaves

 

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Waarom hooggevoelige mensen vaak ook gaven hebben”