Hsp: Omgaan met je hooggevoelige kind

hsp: omgaan

Er is al veel bekend over hooggevoeligheid, zoals hoe je het herkent en wat de negatieve en positieve kanten ervan zijn. Vandaag wordt er meer ingezoomd op hsp: omgaan met je hooggevoelige kind.Een hooggevoelig persoon (hsp) in het kort

Een hooggevoelig persoon is vaak letterlijk met al zijn zintuigen wat gevoeliger dan de meeste anderen in zijn omgeving. En het ligt er net aan welk zintuig het best bij jou past en jij het meest hebt moeten gebruiken, hoe jou hoge gevoeligheid zich uit. Dit kan zich zelfs uiten in gaves. Had je vroeger een thuissituatie waarin je vooral niet veel mocht voelen? Grote kans dat jij naast je hsp ook je helderweten hebt ontwikkeld.

Er zijn voor hooggevoelige mensen vele manieren om om te gaan met je hooggevoeligheid: aarden, afschermen, prikkels leren begrijpen, gaves ontwikkelen, etc.. Maar hoe kun je fijn met je gevoelige kind/ hsp: omgaan?


Kinderen met hsp: omgaan d.m.v. speelsheid

Veel volwassen hoogsensitieve personen gebruiken bepaalde oefeningen om prikkels wat beter te regulieren. Waarom zij deze oefeningen gebruiken, is dat om aan hun onderbewuste te vragen de prikkels niet zo de overhand te laten nemen. Iets aan je onderbewuste vragen mag vaak door visualisatie gebeuren. Een visualisatie mag vrij letterlijk, krachtig en duidelijk neergezet worden voor het onderbewuste, anders komen er gaten in de visualisatie en begrijpt het onderbewuste het niet meer. En dan werkt de oefening niet naar behoren. Een kind is hier echter nog helemaal niet ontwikkeld genoeg om dit zelf te bedenken. Geen zorgen, de gidsen van het kind en het onderbewuste zelf van het kind houden hier meer dan rekening mee. Een kleine, lieve en speelse visualisatie voldoet!

Wat heel leuk is, is bijvoorbeeld een tentje ‘s avonds laten visualiseren. Dit tentje beschermt tegen wat je maar wil, dus benoem het goed. Je kunt bijvoorbeeld met je kind aan zijn/ haar onderbewuste vragen of het tentje wil helpen bij een goede nachtrust en het tegengaan van de overtollige prikkels voor de volgende dag. Zo makkelijk kan het zijn!


Wees begripvol en eerlijk tegen jouw hsp kind

Een kind voelt sowieso al erg veel. Zeker omdat kinderen gewoonweg meer waarnemen in hun kindertijd dan volwassenen, zoals het waarnemen van geesten. En hooggevoelige kinderen voelen nóg meer. En het ligt helemaal aan de vorig levens van het kind, de lessen die hij wilde leren en het karakter van het kind hoe hooggevoelig hij is.

Kinderen zijn daarnaast ook heel eerlijk. En als hooggevoelig kind weegt dit extra zwaar. Doe dus vooral niet of je je kind begrijpt. Het is namelijk heel moeilijk om een medemens te begrijpen en een kind dat allerlei dingen ziet dat jij niet ziet, gelooft jou met deze uitspraak nooit. Je loopt het risico dat het vertrouwen in jou dan juist afneemt. een goede zin om het mee te vervangen is ‘ik kan het me voorstellen.’

Je kind kan echt wat hebben

En zo zijn er nog meer misvattingen over hsp’ers. Én zo wil een kind heus niet behandeld worden diep van binnen. Dus wees af en toe reëel, streng, maar rechtvaardig tegen je kind. Natuurlijk geloof je het als hij ziek naar huis wil omdat hij van slag is omdat hij zijn geodriehoek niet bij zich heeft voor de toets en moet hij misschien zelfs letterlijk overgeven ervan. Dat kan inderdaad zeker samenhangen met hooggevoeligheid, maar wees toch écht de ouder. Geef hem juist handvatten, in plaats van alleen begrip. Geef hem de instructie ergens te vragen om een geodriehoek. Je zult zien dat het kind oppikt hoe serieus je hierover bent en groeit in zijn zelfstandigheid.


Geloof erin

Een kind heeft rijke fantasie. Maar een onderbewustzijn van zowel kind als volwassene is ook vrij letterlijk. Dit maakt dat alles mogelijk is, als je maar goed visualiseert en erin gelooft. Als jij wil dat het tentje van hierboven bij je kind niks slechts toelaat qua energieën ‘s nachts, dan gebeurt dat. Op een gegeven moment wanneer een volwassen leeftijd wordt bereikt, werkt dat tentje niet meer zo sterk. Dan denkt het onderbewuste gerust: maar het tentje kan opengeritst worden, dus ik laat de oefening gewoon niet meer werken. Maar dat is zorg voor later! Houd gewoon aan dat het onderbewuste wil dat het verstand van het bewuste (kind/ volwassene) waar het bijhoort zich evenaart met de visualisatie. Verdiep je ook eens in het feit dat je kind paranormale gaven kan hebben!

Wist je dat je kind ook heel gevoelig kan zijn voor tweedehands spullen? Bekijk dat hier!

https://www.youtube.com/watch?v=P71__cRwl9c

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hsp: Omgaan met je hooggevoelige kind”