Aarden: hoe houd je hiermee meer energie over?

Aarden

Velen hebben wel eens gehoord over aarden. Het klassieke: schiet wortels uit je voeten en voel je meer geaard. Vandaag leg ik graag uit hoe aarden verder gaat dan dat en wat je precies hebt aan gronden.

 

Wat gebeurt er als je je niet kunt aarden?

Als je je niet aard, kun je de volgende kenmerken ervaren:
– je kunt ervaren dat de dag aan je voorbij gaat;
– impulsen en prikkels die je binnenkrijgt kunnen niet weg en daardoor word je moe;
– je hebt het gevoel dat je je niet kan concentreren of geen mening kunt vormen over situaties;
– vooral in drukke situaties merk je dat je aandacht erbij houden lastig is;
– situaties niet los kunnen laten.

hsp vermoeidheid
Klik op de afbeelding om de cursus te bekijken!

Waarvoor is gronding?

Je aarden gebruik je kortom dus om bij jezelf te blijven en energie van jezelf en anderen door te laten stromen. Aarden levert je aandacht voor jezelf en anderen op.Hoe aard je jezelf?

Aarden doe je door middel van visualisaties. Als je iets energetisch gedaan wil krijgen (een aarden oefening) vraag je dat aan je onderbewuste. Dit is namelijk degene die een visualisatie de hele dag vasthoudt zonder dat jij, het bewuste, daaraan hoeft te denken.

Een visualisatie is dus gericht aan het onderbewuste. Het werkt zo dat het onderbewuste dit heel letterlijk neemt. Hij doet wat jij je voorstelt. Sommigen zeggen ook wel dat je onderbewuste als een kind van 7 moet zien, wat overigens geen fabel is.

Wat er mis is met de oefening van eerdergenoemd voorbeeld: wortels uit je voeten, is daarom het volgende: je aard alleen je voeten en niet je hele lichaam. er is dus een fout in je visualisatie. De oefening klopt vervolgens niet, je onderbewuste snapt het niet en kan het ook niet in werking zetten. De enige manier om dit te merken is dat je dus merkt dat er niks gebeurt na het visualiseren. Normaal merk je namelijk al verandering binnen enkele dagen. Hoe je dus wel visualiseert is door te zorgen dat deze klopt: wordt het hele lichaam meegenomen? Staat je lichaam in visualisaties nu goed op de grond? Is het sterk genoeg?

Wil je een tip bekijken over hoe je makkelijk te aarden? Bekijk het hier:

https://www.youtube.com/watch?v=tPlY4qncMhg&t=30s

Vind je dit soort tips&tricks leuk? Abonneer dan ook op de nieuwsbrief!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Aarden: hoe houd je hiermee meer energie over?”