Dromenvangers: hoe werken deze?

dromenvanger

Dromenvangers staan veelal bekend voor het opvangen van dromen en dan specifiek: nare dromen. Een dromenvanger wordt vaak geassocieerd met de Indianenstammen wegens het gebruik van veren en rituelen. In het heden worden dromenvangers gebruikt voor de sier of voor kleine kinderen: kinderen die gauw bang zijn voor het zien van wezens of dingen ‘s nachts wordt een dromenvanger gegeven. Hierbij vermelden de ouders vaak dat deze de nare dromen tegenhoudt.

 

De werking: je bewuste en onderbewuste

Men zegt dat een dromenvanger je dromen opvangt. Dromen doe je via je onderbewuste. De dromenvanger speelt dus op je onderbewuste in. Maar een dromenvanger kan normaal gesproken niet zomaar een droom opvangen. Je droomt namelijk omdat je onderbewuste, gidsen of omgeving je al dan niet per ongeluk dingen willen vertellen.

Wat wél gebeurt, is dat je gelooft in de dromenvanger: de dromenvanger wordt gebruikt om je beter te voelen. Wat je dan eigenlijk doet, is je onderbewuste een opdracht te geven. Vaak wil je wel iets, maar weet je onderbewuste niet hoe hij kan helpen. Als jij dan met een dromenvanger vertelt dat je rustiger wil dromen, is dat vanaf dat moment duidelijk. Je bent eigenlijk aan het visualiseren en daar kan je onderbewuste wat mee.

 


Uitzonderingen betreft dromenvangers

Er zijn uitzonderingen op bovenstaande. Dat is als mensen negatieve of positieve energie hebben gestopt in hun dromenvanger (en dit wellicht kado hebben gedaan). Qua positieve energie kun je denken aan het maken van een talisman. Qua negatieve energie, kun je dit filmpje bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=Qc0jCDmAvyk

 

 

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Dromenvangers: hoe werken deze?”