Zijn er geesten in huis?

geesten

Veel mensen hebben wel gehoord over geesten en dat deze rondom jou zijn en bestaan. Sommigen vragen zich af of dat at ze meemaken in huis een teken is van dat het spookt. In dit artikel neem ik je mee naar de meest voorkomende entiteiten en welke soorten je in huis met regelmaat kunt treffen!


Voorbijganger geesten en vorige bewoners

Ik begin met de meest voorkomende entiteiten in huis: voorbijgangers. Met voorbijgangers bedoel ik mensen die overleden zijn en die toevallig langshoppen. Ze gaan in je aura hangen. Vaak doen ze dit om verschillende redenen. Twee veelvoorkomende redenen zijn dat ze in de buurt zijn gestorven en nog een beetje dolen en twee is als ze voelen dat jij hen kunt voelen, zien, etc.. Ze vinden het dan fijn om nog even gezien te worden. Dit is een zeer onschuldige soort entiteit, maar valt wel onder paranormale activiteit. Hoogstens voel je druk of zie je een schimmetje. Er hoort niks raars te gebeuren in huis met zulke entiteiten. Het is dus niet nodig deze geesten in huis te benaderen. Uiteraard kun je ook een vervelende treffen, maar ook die kan niet zoveel maken naar je omdat het eigenlijk een mens is.

Een andere hele grote groep entiteiten zijn overledenen, vorige bewoners. Deze soort komt natuurlijk ook superveel voor! Mensen die zijn overleden hechten zich vaak nog even aan hun huis. Vaak voelt dit alsof er dus nog iemand anders woont, maar ze doen even weinig als een voorbijganger. Vaak gaan ze ook weer weg na een tijdje.


Vervelende entiteit

Welke soort in tegenstelling tot de bovenste groep wel vervelende dingen kan aanrichten, zijn boze geesten die met een boos doel zijn gestuurd om in je huis rond te dolen, dingen stuk te maken en je slaap of relatie te verstoren. Gelukkig komt dit heel weinig voor in het dagelijks leven van mensen. Lees hier meer over negatieve energie in huis herkennen.

Een klein zijspoor zijn klopgeesten. Deze categorie valt een beetje tussen een voorbijganger en een vervelende entiteit in. Een klopgeest is vaak niet gestuurd, en een boze geest wel. En het valt eigenlijk onder voorbijganger, alleen wat vervelender. Een klopgeest komt meestal naar mensen toe die negatieve aandacht geven aan geesten in het algemeen. Op dat moment nestelt hij zich in huis en gaat hij herrie maken.Overledenen

Je hebt natuurlijk ook nog de bekende en lieve categorie: overledenen. Deze kunnen natuurlijk ook bij je zijn. Vaak wachten ze op je in huis omdat je dan weer wat meer tot jezelf komt en ze wat beter waar kunt nemen, beter open voor ze kunt staan. Overleden blijven vaak lang plakken om als entiteit zijnde nog veel te leren van het leven en mee te kijken met hun geliefden. Van hen hoor je alleen maar liefdevolle signalen te ontvangen, maar het ligt ook helemaal aan het karakter dat de overledene had en nog steeds heeft.Engelen/ gidsen: begeleiders

De laatste categorie zijn je begeleiders. Deze bestaan uit engelen en gidsen. Een uitgebreid verschil tussen gidsen en engelen kun je hier lezen. Engelen zijn vaak tijdelijk even bij je en gidsen heb je heel je leven bij je. Beide proberen ze je ingevingen te geven of op het juiste pad te brengen. Gidsen zijn vaak bij je gedurende de hele dag, maar sommige engelen zijn alleen thuis, bijvoorbeeld omdat je ze daar het hardst nodig hebt of omdat de taak van een bepaalde engel in huis is. Het is allemaal erg liefdevol omdat ze je nooit bang willen maken. Je krijgt alleen liefdevolle signalen.

 

Afspraken met geesten

Nu we weten welke soorten verschillende geesten in huis kunnen spoken, vraagt men zich wel eens af wat hiermee te doen. Wat moet je ermee? Op de boze geest na, die je mag laten verdrijven of uitroken, is het goed om vooral geen ruzie te zoeken met geesten. Ze kunnen je dan alleen maar bang maken maar het is ook nergens voor nodig. Vaak helpt om afspraken te maken. Vind je het vervelend altijd iemand in je slaapkamer te voelen of in de gang ‘s nachts vlakbij de wc?

Vraag een realistische oplossing. Een niet realistische oplossing is bijv. boos vragen of ze weg willen gaan. Dat rijmt niet met wat zij voelen dat nu hun pad is. Een betere oplossing is vragen of ze je willen vermijden. Bijv. als jij slaapt dat zij dan naar de keuken gaan en als jij kookt, dat ze dan naar je slaapkamer gaan. Of vraag of ze ‘s avonds/ ‘s nachts het huis willen verlaten. Als je laat zien dat jij wil overleggen, wordt dat eigenlijk altijd gewaardeerd. Soms willen ze ook gewoon naar het licht gebracht worden.

Bekijk ook video’s over positieve en negatieve geesten in huis hieronder! En hulp omdat je je niet fijn voelt thuis? Vraag een intake aan in de webshop!

 

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Zijn er geesten in huis?”