orakelkaarten

Het verschil tussen orakelkaarten en tarot

Veel mensen duizelt het even als ze beginnen met tarot of orakelkaarten. Dat is helemaal prima! In een eerdere blog heb ik beschreven hoe tarot werkt qua energieën en wat de voordelen en valkuilen ervan zijn.

In dit artikel leg ik uit wat het verschil is tussen orakelkaarten en tarot.


Tarot

Tarotkaarten bestaan vaak uit langwerpige kaarten die symbolen of een kleine zin op zich hebben. Bij een tarotset zit vaak een boekje met de uitleg van deze symbolen. Tarot wordt gebruikt om leggingen mee te doen. Grote leggingen als keltisch kruis of kleinere als verlden, heden en toekomstleggingen. De positie van de legging waar je de kaart die je trekt op neerlegt samen met de beschrijving in het boekje verklaart de tarotkaart en situatie.


Orakelkaarten

Orakelkaarten zijn meestal op zichzelfstaande kaarten. Een orakelkaart bevat meestal een lange tekst op de kaart of in het beschrijvingsboekje. De kaart is dus fijn als je eenduidig antwoord wil op je vraag en vooral makkelijk te lezen. Een tarotkaart daarentegen beschrijft vaak ook zaken er omheen waar je rekening mee mag houden. En een tarotkaart wordt dus meer gebruikt voor algemene of grote leggingen. Wél kun je met orakelkaarten een zogenaamde tijdlijn maken. Je stelt een vraag over bijvoorbeeld werk en trekt 5 kaarten. In de lijn zie je een kaart dat je herkent, bijvoorbeeld een kaart dat over een overledene gaat. En jij herinnert dan dat er 2 maanden geleden iemand overleden. Deze kaart in de tijdlijn wil dan vertellen dat de antwoorden vanaf dat moment beginnen te lopen zodat jij het beter beschrijft.Tarotmatten

Er zijn ook matten te koop in de webshop!

tarotmat leeg
Tarotmat keltisch kruis leeg
juli 21, 2020

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS