Hooggevoeligheid: emotie overnemen van anderen

emotie

Wat is hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit zijn bekende begrippen in de wereld van het spirituele. In het kort is hoogsensitiviteit het teveel doorkrijgen van prikkels van anderen. Prikkels staat in dit geval voor ‘informatie‘. En hooggevoeligheid is de reactie daarop. Die reactie kan uit van alles bestaan: overgevoeligheid voor eten of op zintuigen of eczeem, vermoeidheid of hyperactiviteit en waar we het in dit artikel over gaan hebben: teveel informatie van anderen doorkrijgen via je eigen emotie. En hoe krijg je dit dan door? Via je zintuigen of lichaam!

Lees ook over mensen die hooggevoeligheid eerder een trend vinden!

Emotie absorberen door hooggevoeligheid

Prikkels/ informatie van anderen ontvangen gebeurt veelal middels je zintuigen of lichaam. Het is namelijk logisch als de energie van de ander je iets wil vertellen dat dit niet duidelijk in je oren wordt verteld. Dus het mag op een andere laagdrempelige manier binnenkomen. Emoties van een mens zijn erg fragiel en beïnvloedbaar. Dit verschilt natuurlijk per persoon, maar mocht jij zo gevoelig zijn, dan kan het goed dat je loopt met teveel prikkels van anderen en dat dit binnenkomt op je emotie. Dat houdt vervolgens in dat je emoties gedurende de dag zomaar afwisselen. Om te ontdekken of een emotie van jou is of van een ander, is het volgende handig om aan te houden:

-Let op plotse emoties. Alles dat zonder reden verandert, kan al een signaal zijn dat de emotie niet van jou is;
-Is er dus een reden dat je emoties zojuist zijn veranderd? Dacht je ineens aan iets vervelends of gebeurde er net iets? Zo nee: dan is de kans al groter dat de emotie niet van jou is;
Slaat je emotie om zodra je contact hebt met een bepaald iemand via app, bellen of persoonlijk? En kun je die niet voor jezelf plaatsen? Dan is die ook van de ander;
-Verandert tijdens douchen je emotie? Dan betekent eigenlijk in 99% van de gevallen dat je met een emotie liep die al niet van jou was. Waterprikkels spoelen andermans emotieprikkels namelijk tijdelijk weg.

Waarom je dit trouwens allemaal mee moet maken? Om een ander te helpen of om jezelf te helpen/ beschermen. Of korter samengevat: om om te leren gaan met energieën.

Leertip: leer ook over jezelf beschermen tegen emoties van anderen door energiekoorden te verwijderen:

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hooggevoeligheid: emotie overnemen van anderen”