hulp bij kinderen

Hulp bij kinderen die (’s nachts) bang zijn voor geesten

Wat is een geest?

Voordat we beginnen bij hulp voor kinderen, beginnen we bij het begin: wat is een geest? Welke soorten geesten zijn er? Ik zal ze opsommen:

– er zijn natuurlijk overledenen. Mensen die we hebben gekend en er soms nog zijn. Vaak te herkennen aan een fijn gevoel of herkenbare geur;
gidsen, engelen en andere entiteiten waarmee je een fijne connectie hebt, maar niet hebt gekend dit leven;
voorbijgangers: mensen die overleden zijn, maar rondhangen bij mensen die hen kunnen waarnemen. Voelt vaak neutraal, maar mocht het karakter net van een pestkop zijn geweest, dan voelt het al wat enger;
gestuurde geesten: soms hebben deze ooit een ziel gehad, soms worden ze gecreëerd uit energie en krijgen ze handen en voeten. Deze kunnen naar je worden gestuurd of pik op op de verkeerde plek.

Kinderen zien geesten over het algemeen meer dan volwassenen, simpelweg omdat ze nog minder verantwoordelijkheden hebben, meer in hun emotie zitten of minder besef van normaal en abnormaal hebben. Je kunt hier meer lezen over kinderen die vanaf jongs af aan geesten zien.

instagram


Waarom zijn kinderen vaak ’s nachts bang?

Simpel uitgelegd eigenlijk! ’s Nachts is het moment dat ze alleen zijn. Dat het donker is. Dat kan angst opwekken. Er zijn ook minder andere prikkels zoals die van een televisie of andere kinderen. Juist dit maakt dat ze letterlijk ruimte hebben om andere prikkels op te prikken. En laat een geest enigszins nou net onder prikkels vallen.

nieuwsbrief


Hulp bij kinderen die bang zijn voor het onzichtbare

Wat kun je doen? Een kind denkt nog erg vanuit emotie en is met hersensen die nog niet zo ontwikkeld zijn als die van een volwassene vaak wat goedgeloviger. Dat is prima! Dat is zijn taal: simpel. En met die taal kun je je kind vervolgens dus ook helpen. Hier zijn wat tips:

Als ze iemand zien staan in de hoek, doe alsof je dit ook ziet/ voelt of laat zien dat je inderdaad ziet wat ze bedoelen en handel hiernaar. Vraag samen of de geest weg wil gaan. Wacht tot je kind zelf bevestigt of het weg is.

Zet een fijn object neer in de kamer dat beschermt, maar pas op dat het kind niet te afhankelijk wordt. Verzin er anders meerdere. Zoals álle knuffels beschermen je. Pas op met het verzinnen van bijvoorbeeld dekens. Dan wordt het problematisch in de zomer. Denk vooruit.

Vraag je kleine of hij wel bang is. Dat hij iets geks ziet, betekent niet dat het eng hoeft te zijn. Word dan vooral niet zélf bang. Als de kleine niet bang is, kun je simpelweg leren dat als hij zich ongemakkelijk voelt, hij de geest kan vragen om even weg te gaan. Oefen dit dan ook even.

Ga na of jij zélf bang bent in huis. Over het algemeen. Dan kan het zijn dat er simpelweg iets mis is met je huis, zoals een donker object dat er ligt, een vervelende energie door alle aanloop naar de scheiding of vervelende geest. Als je dit eventueel met hulp laat onderzoeken en vervolgens aanpakt, verdwijnt de angst van je kind vanzelf.

Meer hulp nodig of informatie nodig?

Neem contact op of overweeg een intake of reading via de webshop om te laten nakijken naar waar je kind precies bang voor is!

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS