Hulp bij kinderen die (‘s nachts) bang zijn voor geesten

hulp bij kinderen

Wat is een geest?

Voordat we beginnen bij hulp voor kinderen, beginnen we bij het begin: wat is een geest? Welke soorten geesten zijn er? Ik zal ze opsommen:

– er zijn natuurlijk overledenen. Mensen die we hebben gekend en er soms nog zijn. Vaak te herkennen aan een fijn gevoel of herkenbare geur;

gidsen, engelen en andere entiteiten waarmee je een fijne connectie hebt, maar niet hebt gekend dit leven;

voorbijgangers: mensen die overleden zijn, maar rondhangen bij mensen die hen kunnen waarnemen. Voelt vaak neutraal, maar mocht het karakter net van een pestkop zijn geweest, dan voelt het al wat enger;

gestuurde geesten: soms hebben deze ooit een ziel gehad, soms worden ze gecreëerd om naar iemand of naar een huis te sturen om pech aan te richten;

– een geest kan ook ontstaan uit negatieve energie, om welke reden die er ook is. Denk aan negatieve energie omdat er veel ruzie is geweest in een huis of denk aan gestuurde negatieve energie dat handen en voeten krijgt en líjkt op en geest. Tot slot kan een huis ook staan op een plek waar er vroeger veel op heeft plaatsgevonden waardoor geesten door deze negativiteit worden aangetrokken.

Kinderen zien geesten over het algemeen meer dan volwassenen, simpelweg omdat ze nog minder verantwoordelijkheden hebben, meer in hun emotie zitten of minder besef van normaal en abnormaal hebben. 


Om hulp bij kinderen te begrijpen, gaan we eerst naar: waarom zijn kinderen vaak per se ‘s nachts bang?

Simpel uitgelegd eigenlijk! Het komt allemaal neer op prikkels. Een prikkel bestaat uit al het onzichtbare en zichtbare dat informatie geeft. Van een blaadje tot een ruzie voelen dat eerder die dag heeft plaatsgevonden in een ruimte. Mensen nemen meer prikkels waar als het nacht is. ‘s Nachts is het moment dat ze alleen zijn en dat de wereld buiten over het algemeen slaapt. Er zijn minder andere prikkels zoals die van een televisie of andere kinderen. Zo is er ruimte voor subtielere prikkels.

En ‘s nachts is het donker. Donker wekt daarbij ook vaak angst op. Deze opsomming maakt dat kinderen ‘s nachts letterlijk ruimte hebben om andere prikkels op te pikken. En laat een geest enigszins nou net onder prikkels vallen. Want een geest is ook een energie of ziel met eigen gedachten. Verwacht dus ook dat je kind mogelijk ‘s nachts op hetzelfde tijdstip wakker wordt.


Hulp bij kinderen die bang zijn voor het onzichtbare

Vaak zorgen spirituele oorzaken voor slaapproblemen bij kinderen. En onnodige angst. Wat kun je doen? Een kind denkt nog erg vanuit emotie en is qua hersenen die nog niet zo ontwikkeld zijn als die van een volwassene vaak wat goedgeloviger. Dat is prima! Dat is zijn taal: simpel. En met die taal kun je je kind vervolgens dus ook helpen. Hier zijn enkele tips:

Als ze iemand zien staan in de hoek, doe alsof je dit ook ziet/ voelt of laat zien dat je inderdaad ziet wat ze bedoelen en handel hiernaar. Vraag samen of de geest weg wil gaan. Wacht tot je kind zelf bevestigt of het weg is.

Zet een fijn object neer in de kamer dat beschermt, maar pas op dat het kind niet te afhankelijk wordt. Verzin er anders meerdere. Zoals álle knuffels beschermen je. Pas op met het verzinnen van bijvoorbeeld dekens die je beschermen. Dan wordt het problematisch in de zomer. Denk vooruit.

Vraag je kleine of hij wel bang is. Dat hij iets geks ziet, betekent niet dat het eng hoeft te zijn. Word dan vooral niet zélf bang. Als de kleine niet bang is, kun je simpelweg leren dat als hij zich ongemakkelijk voelt, hij de geest kan vragen om even weg te gaan. Oefen dit dan ook even.

Ga na of jij zélf bang bent in huis. Over het algemeen. Dan kan het zijn dat er simpelweg iets mis is met je huis, zoals een donker object dat er ligt, een vervelende energie door alle aanloop naar de scheiding of vervelende (klop)geest. Als je dit eventueel met hulp laat onderzoeken en vervolgens aanpakt, verdwijnt de angst van je kind vanzelf.

Meer hulp of informatie nodig?

Lees deze blog om je hsp kind te begeleiden. Je kunt ook voor snel resultaat een object aanschaffen dat zólang je kind hem bij zich heeft beschermt tegen zowel het kind zijn gevoeligheid als tegen vervelende magie. Dit is 1 van de soorten hulp bij kinderen en hun angsten. Je kunt het bijvoorbeeld dus onder het kussen van je kind leggen. Klik op de afbeelding. Zoals je kunt zien is dan het probleem nog niet verholpen, wellicht heb je te maken met klopgeesten bijvoorbeeld, maar is het een directe verlichting.

bescherming voor voodoo

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hulp bij kinderen die (‘s nachts) bang zijn voor geesten”