Hooggevoeligheid (hsp): wat voor klachten kun je overnemen van anderen?

Hooggevoeligheid (hsp)

Klachten overnemen vanuit je omgeving wordt mogelijk gemaakt door jouw hooggevoeligheid (hsp) en eigenlijk heldervoelendheid. Het verschil is namelijk dat je met hooggevoeligheid klachten kunt aanvoelen, zoals bedrukte sfeer of spanning. En met heldervoelen neem je klachten over uit de omgeving. Je voelt dan boosheid in jezelf opkomen alsof het je eigen boosheid is en dat is dus van de ander. Terwijl er met je met hooggevoeligheid spanning voelde, wordt met heldervoelen duidelijk dat er spanning was door iemands ruzie/ boosheid.

 

Welke klachten kun je allemaal overnemen (hooggevoeligheid (hsp) met daaruit heldervoelen)?

Ik zal beschrijven wat je kunt overnemen van andere mensen door middel van een opsomming:

– Emotie: je kunt zoals eerder geschreven andermans emotie overnemen. Verdriet en boosheid, maar natuurlijk ook blijheid. Dit voelt dan echt als jouw emotie! Als jij lange tijd omgaat met iemand die verdrietig is omdat dit bijvoorbeeld je partner is of sportmaatje, kan het voelen alsof jij altíjd verdrietig bent;

– Pijn: pijn is er zeker één waar veel mensen niet bewust van zijn. Je kunt dit herkennen aan pijntjes in jezelf die je als chronisch hebt benoemd en weggestopt. Dit zijn vaak klachten vanuit de omgeving. Soms komen en gaan ze, dan betekent dat dat je de persoon van wie je de klacht hebt niet altijd ziet/ spreekt. Dan is het nog enigszins te herkennen. Moeilijker is het als jij en je partner allebei nekpijn hebben terwijl die van één van jullie werkelijk is en één van jullie spiegelt dit alleen maar (heldervoelen);

– Gedachte: deze vorm is veel onbekender dan pijn en emotie overnemen. Je neemt dus gedachten over van anderen. Dit kunnen zijn gedachten van iemand die zich lelijk voelt en jij die je dan ook lelijk voelt. Of gedachten van mensen voor je karretje willen laten spannen. Dat jij dat ook ineens wil doen bij anderen: ze voor je willen laten werken. Maar dit voorbeeld kan ook anders in jou opgeslagen worden: dat doordat anderen dit denken, jij opeens erg dienstbaar wil zijn. Terwijl je zo helemaal niet wil zijn, lijkt het alsof je dit zo moet doen.

– Gedrag: en die laatste loopt ook over in gedrag. Wanneer iemand snel passief raakt of lui is, kan dat bij jou resulteren in moe zijn of veel behoefte hebben aan alleen maar leuke dingen doen. Wanneer iemand bijvoorbeeld ADD heeft, neem jij hiervan ook kenmerken over. En wanneer iemand vaak liegt, kun jij hier ook opeens neiging tot hebben.

Wat is de leerschool van het overnemen van deze aspecten van anderen?

Mensen die heldervoelend zijn, nemen bovengenoemde aspecten over vanuit de omgeving. Niet iedereen is heldervoelend. Er zijn ook veel mensen die andere gaves hebben, zoals helderzien of helderweten. Zij nemen dus minder de klachten van hun omgeving over wat met hooggevoeligheid (hsp) vaak wel zo is, maar zien bijvoorbeeld weer veel via dromen of aan het uiterlijk van de omgeving. Ik geloof uiteindelijk wel dat veel mensen een gave hebben. De één vertaalt heldervoelen alleen naar empatisch of helderweten naar mensenkennis.

Leertip:

energiekoorden
Klik op de afbeelding om de thuisstudie te bekijken!

En wat kun je met heldervoelen? Simpel: je eigen jij en energie weer vinden, desnoods met behulp van mijn training. En vervolgens van je last een gave maken. Daarna verbetert de kwaliteit van je leven meestal fijn en kun je óf anderen helpen óf je andere interesses in het leven nog meer tot uiting laten komen. Nu niemand zich in ieder geval meer energetisch bemoeit met jou en je weer puf en zin hebt!

Bekijk hier ook een video over specifiek pijnklachten vanuit je omgeving overnemen.

https://www.youtube.com/watch?v=wrEUfG5Cqyc

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hooggevoeligheid (hsp): wat voor klachten kun je overnemen van anderen?”