Tweedehands spullen en invloed op hooggevoeligheid

tweedehands

Veel mensen die hooggevoelig zijn, zijn eigenlijk ook heldervoelend. Dat betekent dat zij niet alleen diep empathisch zijn, maar ook hoe anderen zich voelen overnemen alsof zij zich zélf zo voelen. Een vertakking eigenlijk van hooggevoeligheid. Zo geldt dat ook voor de vorige eigenaren van tweedehands spullen voelen.Heldervoelen

Met heldervoelen kun je een aantal klachten van anderen overnemen. Dit zijn:

pijn van anderen alsof je zelf pijn hebt overnemen: iemands keelpijn bijvoorbeeld spiegelen;

emotie van anderen overnemen alsof je zelf bijvoorbeeld verdriet hebt;

gedrag van anderen overnemen alsof je zelf ineens heel lui en druk wordt zonder reden;

gedachten van anderen overnemen, zoals een negatief zelfbeeld hebben.

Hoe werkt het overnemen dan? Door het dunne energetisch schild van een heldervoelend persoon, komt er veel aan prikkels en informatie bij die persoon binnen. Veelal met het lichaam. Het lichaam is namelijk hét middel voor een onderbewuste, de intuïtie, om een signaal door te geven aan het bewuste, de jij en ik. Dit is de manier van samenwerken voor een heldervoelend persoon en vaak ook een levensles. Mensen die ‘niet heldervoelend’ zijn werken bijvoorbeeld meer samen met hun zintuigen en analytisch vermogen. Dat is ook prima en soms is daar zelfs helderweten of een andere gave aan te koppelen.Tweedehands spullen

Wat hebben tweedehands spullen vervolgens met heldervoelen te maken? Dat is te makkelijk te verklaren. Een klacht van iemand overnemen volgens één of meer van de vier kenmerken, gebeurt aan de hand van prikkels van anderen. Ik zal uitleggen hoe je prikkels van anderen binnen kunt krijgen:

– bij live contact. Door met iemand in één ruimte te zijn, ervaar je meer prikkels van iemand dan als je dat niet zou zijn. Die prikkels komen door je schild heen en kunnen je een klacht laten overnemen;

– bij telefonisch of appcontact. Een verbinding wordt dan namelijk gelegd. Er is sprake van communicatie en ook zonder het zien van de ander, krijg je veel van de ander door;

– bij boosheid of doordat iemand aan je denkt kan ook een link worden gelegd en prikkels en informatie doorkomen;

– tot slot komen we aan bij tweedehands spullen. Veel spullen worden gemaakt door productiewerk, er zit dan weinig tot geen energie van iemand anders vast in deze spullen. Als iets echter in het bezit van een ander is geweest, hangt daar vaak een energie aan van diegene. Iemand had bijvoorbeeld een goede band met dat speelgoed of heeft vaak met dat speelgoed gespeeld toen hij verdrietig was. Als jij of jouw kind vervolgens erg gevoelig is, voelen jullie je elke keer verdrietig bij dat spelen met dat speelgoed.

Denk bij prikkels ook letterlijk aan een hoeveelheid prikkels dat bestaat. Boosheid vergroot de prikkels, elkaar zien vergroot het aantal prikkels, etc.. Hoe meer tweedehands spullen (met een vervelend verhaal) je dus in huis hebt, hoe meer je hier last van kunt krijgen. Soms kan een tweedehands item zelfs een magisch voorwerp zijn. En dan heb je tot slot nog: wat doe je met die spullen? Opgeborgen speelgoed geeft bijvoorbeeld veel minder prikkels dan een tweedehands bed waar je in slaapt of een tweedehands winterjas. Bij deze twee voorbeelden kan het voor een heldervoelend persoon net zijn alsof ze de huid dragen/ in een huid liggen van een ander. Soms wordt dit alles ook object heldervoelen genoemd.
Leer hier ook over tweedehands spullen bij kinderen

https://www.youtube.com/watch?v=P71__cRwl9c&t=1s

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Tweedehands spullen en invloed op hooggevoeligheid”