Gewichtsproblemen/ overgewicht door hooggevoeligheid (hsp)

gewichtsproblemen

Vandaag wil ik graag een stuk uitleggen over gewichtsproblemen bij gevoelige mensen.


Waarom zijn hoogsensitieve mensen vatbaarder voor gewichtsproblemen?

Waarom licht ik de groep gevoelige mensen (hsp) uit? Omdat deze groep vaak als levensles heeft om om te leren gaan met energieën.

Om een les te leren, kom je leersituaties tegen in het leven die daarbij aansluiten. Bij bewustwording worden de leersituaties duidelijker. Intenser. Om een les te leren, moeten er een aantal aspecten goed samenvallen. Eén manier om je een situatie duidelijk te maken, is door je een vervelende kwaal te geven. Maar om dit bij jou te veroorzaken, moeten een aantal aspecten goed samenvallen:

– Je moet overgewicht erg vinden, het moet je raken. Anders kun je je les niet leren;
– Er moet een beetje aanleg zijn in de familie. Als jij uit een familie komt waarin iedereen een snelle stofwisseling heeft, is het bij jou moeilijk om overgewicht te veroorzaken genetisch gezien;
– Het moet symbool staan voor iets. Gewichtsproblemen staan vaak symbool voor teveel prikkels absorberen of emotie eten. Natuurlijk ziet prikkels absorberen of omgaan met emoties er voor iedereen anders uit.Hoe ontstaan deze problemen door hooggevoeligheid?

Allereerst wil ik natuurlijk erop wijzen dat sommige kwalen puur van nuchtere aard en medisch zijn. Maar ik zal hieronder opsommen wat de energetische kanten kunnen zijn:

– Bewust worden van je omgeving. Bijvoorbeeld beter leren voelen hoe je omgeving in elkaar zit en hoe mensen het met je voor hebben. Het komt regelmatig voor dat je door iemand uit je omgeving gewicht vast blijft houden omdat ze je letterlijk per ongeluk of expres remmen in je leven. Je remmen, ook wel een redelijke synoniem voor niet stromen, wordt dan gesymboliseerd met je gewicht en dat dit niet meer doorstroomt.
Mensen die dus niet als direct levensles met energie leren omgaan hebben, krijgen van deze zelfde omgeving geen last;

Soms is het niet je omgeving die zorgt dat het niet bij je stroomt, maar je eigen angst. Dan kan je levensles ook beslissen om gewichtsproblemen te geven, net zo lang tot je weer stappen durft te zetten in het leven;

– Een klein zijspoor van dit punt is het stukje waarin mensen je bewust negatieve energie sturen. Ook dit valt onder de beste omgeving voor jezelf leren kiezen;

– Je bent erg heldervoelend en hierdoor spiegel je pijnklachten en andere klachten van je omgeving. Waarom: ook met als doel om je omgeving te leren kennen, maar dan op een helpende manier. Een helpend doel. Dan is het doel namelijk om te voelen dat iemand niet lekker doorstroomt in zijn leven. En wanneer iemand een te snelle/ slome stofwisseling heeft of erg mager is of overgewicht heeft, kun je per ongeluk dat spiegelen. Het lijkt gemeen dat jij hierdoor dan problemen met gewicht krijgt, zo bedoelt je gave het niet. Voor hem is het je puur informatie verschaffen;

– Je kunt zelfs gewichtstoename ervaren door de volle maan!

 

Andere soorten problemen dan gewichtsproblemen

Niet alleen gewichtsproblemen ontstaan door de bovengenoemde punten, maar ook eetproblemen en ongezond willen eten. Het ligt net aan hoe je omgeving is en wat je levensles je wil leren: als jij bijv. perfecte bouw hebt en geen aanleg of ziektes binnen de familie, ben je niet zo vatbaar voor gewichtsproblemen. Als je dan toch op de hoogte moet worden gebracht van je omgeving die je remt, kan je onderbewuste dus kwalen geven die lijken op gewichtsproblemen. Bekijk het maar zo:
– gewichtsproblemen krijgen doordat je in een omgeving zoals werkomgeving zit met mensen die niet willen dat het stroomt bij je;
– of ongezond (willen) eten omdat mensen willen dat je niet lekker in je vel zit. Het komt op hetzelfde neer.

Ofwel: afhankelijk van hoe je omgeving is en wat jou duidelijk gemaakt moet worden, kun je tal van klachten hebben uit je omgeving.

Hoe verder met hooggevoeligheid?

Langzaamaan wordt het een deel van de lezers dus duidelijk dat veel klachten uit de omgeving komen. Dit zijn vaak chronische klachten of klachten die wel een stempel krijgen maar waar tot op heden nog geen oplossing op gevonden is. Wat je eraan kunt doen is simpelweg energie stoppen in je levensles leren begrijpen. Wat wil je met het feit dat je al deze informatie via je lichaam binnenkrijgt? Je kunt bijvoorbeeld aan je onderbewuste laten zien dat je bewust wordt waardoor de klachten afnemen! 


Bekijk hier ook een video met de uitleg!

https://www.youtube.com/watch?v=07JeN3UktEs

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Gewichtsproblemen/ overgewicht door hooggevoeligheid (hsp)”