Smetvrees en hsp

smetvrees

Hooggevoeligheid en smetvrees hebben best een groot verband. Vandaag wil ik daar graag wat licht op schijnen. Heel gevoelig zijn heeft namelijk niet alleen te maken met emoties, maar kan in vele vormen tot uiting komen.


Hooggevoeligheid en heldervoelen en smetvrees

Hooggevoeligheid betekent simpelweg dat je bepaalde aspecten uitvergroot ervaart. De één wordt door de hooggevoeligheid wat helderziend: ziet geesten of ziet waarheden en leugens. De ander wordt wat meer helderwetend en weet dingen gewoon zeker. Beide kunnen ook op andere termen gegooid worden, namelijk intuïtie en eigenwijziteit. Ik geloof er echter wel altijd in dat het toch wat synoniemen van elkaar zijn: gaves en intuïtie/ eigenwijziteit. De groep waar ik het vandaag over ga hebben is de groep mensen die door hun hooggevoeligheid, heldervoelend zijn.

Heldervoelen houdt in dat je veel spiegelt, per ongeluk. Je spiegelt de emotie van een ander en wordt bijvoorbeeld ook verdrietig. Of de lichamelijke klacht van een ander, zoals kniepijn. Het verwarrende hieraan is dat je soms niet eens aan iemand kan zien dat diegene verdrietig is. Daarom wordt heldervoelen vaak verward met je eigen gevoelens en pijnen die niet te verklaren zijn. Dit komt allemaal tot stand door energiekoorden tussen jou en een ander.Smetvrees bij objecten

Als we het vervolgens hebben over heldervoelen en smetvrees: dingen ‘vies vinden’ gebeurt vooral met de mond of tast. Beide vallen onder heldervoelen. Het zou daarom ook logisch zijn om te zeggen dat heldervoelende mensen een vergrote kans hebben op smetvrees. Meer dan helderzienden dat hebben. Hoe dat zit, is als volgt:

De heldervoelende persoon in kwestie voelt tot in iemands/ een ding zijn kern diep aan. Dat doet elk heldervoelend persoon, of ze er gehoor aan geven of niet. Als de energie van een object of persoon letterlijk vies is hoewel niet zichtbaar, voelt een heldervoelend persoon dat. Op dat moment vindt die persoon dat ding of die persoon ‘vies’.

Er is ook een uitzondering dat toch wel vaak voorkomt: als een object of een persoon vervelend of zwaarbeladen is, kan een heldervoelend persoon dat eveneens schetsen als vies. Waarom voelt de één dit als vies en de ander als gewoon vervelend of emotioneel? Dat ligt aan een stukje eigen karakter (erg bezig zijn met hygiëne of ziekte). Maar ook wat je simpelweg in deze tastbare wereld van je omgeving hebt geleerd. Wat waren je voorbeelden vroeger?
Vorig levens en smetvrees

Een laatste tak dat smetvrees wel eens veroorzaakt, zijn vorig levens. Mensen herinneren vaak automatisch dingen uit hun vorig levens. Je hoeft daar niet eens onder de tak heldervoelen te vallen. Als je iets in je vorig leven hebt meegemaakt dat je traumatiseert of heeft geraakt, heeft dit indien onbehandeld, effect in dit leven. Stukjes van vorig levens herinneren vormen namelijk je ziel en je wijsheid in dit leven. Afhankelijk van je karakter en je gave, hebben sommige mensen dus smetvrees als teken van hun vorig leven. Daar waar anderen bijvoorbeeld hoogtevrees of angst voor bevallen hebben. Deze smetvrees uit zich dan bij mensen of objecten en kan zich zoals eerder beschreven vervolgens weer onderverdelen in schone energieën bij mensen en minder schone energieën, maar kan ook resulteren in de ‘standaard smetvrees’.

Voorbeelden van smetvrees door het vorig leven:

zelf ziek geweest of je naasten ziek hebben zien zijn, zoals de pest hebben meegemaakt;
– in armoede hebben geleefd;
– een handicap hebben gehad;
– een lage weerstand hebben gehad;
– etc..

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Smetvrees en hsp”