Onzichtbare vriendjes bij kinderen: het verhaal erachter

onzichtbare vriendjes

Vandaag leren we meer over onzichtbare vriendjes! We bespreken voornamelijk waarom kinderen die vaak hebben en of de onzichtbare vriendjes wel of niet echt zijn!Wie zien er onzichtbare vriendjes?

Het is natuurlijk bekend dat vooral kinderen onzichtbare vriendjes hebben. Ik zal dan uitleggen wat de theorie daarachter is.

Kinderen kunnen onzichtbare vrienden hebben omdat kinderen ook letterlijk meer geesten kunnen zien dan volwassenen, waar je in de link meer over kunt lezen. Samengevat kunnen ze dit omdat kinderen minder besef hebben van wat ‘normaal is’ en minder bezig zijn met hun bewuste verantwoordelijkheden waardoor hun onderbewuste toegankelijker is. En het onderbewuste is degene die je helderzien reguleert. Een onzichtbaar vriendje is in dit geval dus oprecht een geest die het leuk vindt met het kind te spelen. Kinderen nemen dus echt veel geesten waar!

Uiteraard, als je een volwassene bent, kun je als je je helderzien hebt ontwikkeld, ook nog geesten zien. Alleen noem je ze dan meestal geest, en kennen volwassenen het verschil tussen een levende en overleden ziel.


Wie zijn de onzichtbare vriendjes?

Heel vaak zijn de geesten die met de kinderen kletsen een onschuldige overleden voorbijganger of een geliefde overledene uit de familie.

Soms is het ook de gids van een kind dat ze zien. Gidsen zijn bekende overledenen uit een vorig leven die bij je zijn vanaf voor de geboorte tot en met na de dood. Omdat kinderen nog niet zo bewustzijn als volwassene, kunnen ze de gids oprecht beschouwen als bekende. Voor een kind voelt een vorig leven immers vaak even echt als dit leven. Daar zit het hem in: ze voelen gewoon meer en denken er niet zo over na verder.Enkele uitzonderingen

Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen op de ‘regel’. In zo’n 95% van de gevallen heeft een kind een onzichtbare vriend omdat hij hem kan helderzien. In 5% van de gevallen zou je rekening kunnen houden met een kruising met de psychiatrie of een vervelende geest uit een vorig leven dat een kind pest. Bij het eerste voorbeeld zou ik vooral zelf nadenken over erfelijkheden in de familie.

Bij het tweede voorbeeld zou ik in de gaten houden of het kind beïnvloed of bang gedrag vertoont. Probeer dan eerst met geest te communiceren. Er is een grote kans dat hij zich alleen onbegrepen of verveeld voelt. Heel soms is het er één die verdreven mag worden, maar dat komt echt niet zo vaak voor. Het komt vaak minder voor omdat de echte gids van een kind het kind hier soms tegen beschermt totdat ze ouder zijn en er makkelijker woorden aan kunnen geven. 

Heeft jouw kind onzichtbare vriendjes gehad? Of jij in je kindertijd?

Nederlands: bekijk ook de videoversie over gidsen!

Engels: herken een oude ziel in je kind!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Onzichtbare vriendjes bij kinderen: het verhaal erachter”