Uiterlijke kenmerken hsp en de oorzaak

Vandaag bespreken we de uiterlijke kenmerken van een hoogsensitief persoon (hsp). De innerlijke kenmerken kent iedereen wel, en zijn ook hier te lezen. Denk aan gauw moe zijn, heel gevoelig zijn, dromerig zijn, etc.. Maar vandaag gaan we in op het uiterlijk van een hoogsensitieveling.

Wat maakt iemand hoogsensitief?

Een hoogsensitief persoon is iemand die veel prikkels ontvangt door zijn dunne energetisch schild. Een dun energetisch schild wordt gevormd door je vorig levens, life-events, karakter en omgeving. Hoe meer vrijheid je voelt/ voelde om gevoelig te mogen zijn of hoe meer je je fijngevoeligheid nodig had, hoe meer je hoogsensitiviteit ontwikkelt. En hoe meer je door je omgeving geen ruimte had of angst ertegenover hebt, hoe minder het ontwikkelt. Hier kun je er meer over lezen.

Een hooggevoelig persoon overigens, waar een wezenlijk verschil tussen zit, is je reactie op deze prikkels. Hooggevoeligheid is dus makkelijker te veranderen dan hoogsensitiviteit.

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om gemakkelijk te abonneren op mijn nieuwsbrief. Ik stuur circa twee nieuwsbrieven per maand met daarin nieuwtjes en behind-the-scenes content.

Uiterlijke kenmerken van een hsp’er door overprikkeling

Het uiterlijk van een hoogsensitief persoon zal ik beschrijven aan de hand van de meest voorkomende. Meer dan uiteraard zijn er natuurlijk uitzonderingen op de regel!

Overprikkeling is de voornaamste reden voor het ontstaan van typische uiterlijke kenmerken van hsp’ers. Het houdt in het teveel prikkels ontvangen door een te dun energetisch schild welke bepaalde uiterlijke kenmerken geven. Hooggevoeligheid is aan te passen nogmaals, dus de klachten zijn niet blijvend! Overprikkeling kan resulteren in:
– een extreem onrustige huid. Een huid staat letterlijk het dichtst bij je energetisch schild. Je onderbewuste, degene die het energetisch schild bewaakt, zaken doorlaat of afschermt, hoopt op deze manier dat je begrijpt dat je overprikkeld bent;
Gewichtsproblemen, vaak betreft aankomen, om diezelfde reden: prikkels blijven aan je hangen en komen teveel door door je energetisch schild. Het hebben van die teveel prikkels maakt dat je in gewicht toeneemt;
– Een starende of afwezige blik. Ook dit heft weer te maken met teveel prikkels doorkrijgen. Bij het ontvangen van teveel prikkels is het moeilijk om alleen te zijn met je gedachten. Hierdoor raak je vanzelf makkelijker afgeleid en ga je staren;
– Daarop aanvullend: oogcontact vermijden hoort hier ook meteen bij. Mensen die al overprikkeld zijn willen niet vaak nog meer prikkels opzoeken met oogcontact;
– Het snel lopen met oortjes of een zonnebril. Dit om teveel prikkels op een andere manier tegengaan.orbeeld erfelijke aanleg e.d. voor is.

Verdere kenmerken

– deze is een beetje gek, maar wel waar: hoogsensitieve mensen hebben vaak wat vroeger grijs haar. Dit komt omdat prikkels teveel doorkomen. Als je erg hooggevoelig bent, je reactie op prikkels dus, dan kan je haar wel eens vroeg grijs worden? Dit omdat bijvoorbeeld gewone jaloezie van mensen wat sneller doorkomt en hun sporen achterlaat. En grijs haar is ook een teken van jeugdigheid afnemen. Dat staat dan weer in lijn met eventuele jaloezie van anderen. Leer hier ook meer!;
– de extreem gave huid. Deze lijkt de onrustige huid tegen te spreken, maar het heeft dezelfde oorzaak met een andere uitwerking. Als iemand teveel voelt, gaat dit gepaard met dingen die langs je heen gaan. Niet meer jezelf kunnen vidnen. En als iets langs je heen gaat, dan glijdt iets van je af. Aldus een (te) gave huid hebben. De huid vormt zich dan niet naar jouw eigen karakter.

Welke klacht je overigens van alle bovenstaande hebt, hangt ook weer samen met je levensles en je al zwakke plekken. Je onderbewuste kan namelijk alleen iets bespelen als er al bijvoorbeeld iets medisch door de familie op zit of als je al een slechte gewoonte hebt. Als er bijvoorbeeld al eczeem in de familie zit, dan pakt het onderbewuste je daar om zijn boodschap aan je door te geven. Dat is dan makkelijk voor hem en weinig werk aan. Hij kan in een familie met alleen maar gave huidjes genetisch gezien moeilijker bij jou een onrustige huid creëren.

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Uiterlijke kenmerken hsp en de oorzaak”