Uiterlijke kenmerken hsp en de oorzaak

uiterlijke

Vandaag bespreken we de uiterlijke kenmerken van een hoogsensitief persoon (hsp). Bij innerlijke kenmerken kun je denken aan gauw moe zijn, heel gevoelig zijn, dromerig zijn, etc.. Maar vandaag gaan we in op het uiterlijk van een hoogsensitieveling. Want ook die is een beetje verschillend van niet- hoogsensitieve mensen! Al verschilt het natuurlijk ontzettend per individu.

Wat maakt iemand hoogsensitief?

Een hoogsensitief persoon is hoogsensitief omdat hij veel prikkels ontvangt door zijn dunne energetisch schild. Een dun energetisch schild wordt gevormd door je vorig levens, life-events, karakter en omgeving. Hoe meer vrijheid je dit of vorig leven voelt/ voelde om gevoelig te mogen zijn of hoe meer je je fijngevoeligheid nodig had, hoe meer je hoogsensitiviteit ontwikkelt dit leven. Daartegenover: hoe meer je door je omgeving geen ruimte had, of angst vanuit je omgeving of eigen ertegenover hebt, hoe minder hoogsensitiviteit ontwikkelt. Je kunt ook meer of minder hoogsensitief worden door het leven heen.

Een hooggevoelig persoon overigens, waar een wezenlijk verschil tussen zit, is je reactie op deze prikkels. Hooggevoeligheid is dus makkelijker te veranderen dan hoogsensitiviteit.

Uiterlijke kenmerken van een hsp’er door overprikkeling

Het uiterlijk van een hoogsensitief persoon zal ik beschrijven aan de hand van de meest voorkomende kenmerken. Aan welke voldoe jij?

Belangrijk: welke van deze uiterlijke kenmerken je ervaart, hangt niet alleen af van of je hoogsensitief bent of niet, maar ook van erfelijkheid e.d.: is er al onrustige huid in de familie? Dan slaat je hoogsensitiviteit het snelst op het voorbeeld van de onrustige huid. Dat komt omdat het daar makkelijker bij kan.

Maar de kenmerken hangen ook weer samen met je levensles: krijg je dit leven weer een kans om je problemen met bijvoorbeeld eten te overwinnen omdat dit in andere levens nog niet was gelukt? Dan zorgt de overprikkeling het snelst voor gewichtsproblemen.

De opsomming:

Overprikkeling is de voornaamste reden voor het ontstaan van typische uiterlijke kenmerken van hsp’ers. Het houdt in: het teveel prikkels ontvangen door een te dun energetisch schild welke bepaalde uiterlijke reacties en dus herkenbare kenmerken geven. Hooggevoeligheid is aan te passen en op te lossen nogmaals, dus de klachten zijn niet blijvend! Overprikkeling kan resulteren in:

– een extreem onrustige huid. Een huid staat letterlijk het dichtst bij je energetisch schild. Je onderbewuste, degene die het energetisch schild bewaakt, zaken doorlaat of afschermt, hoopt op deze manier dat je begrijpt dat je overprikkeld bent. Los je dit op door bijvoorbeeld je te leren afschermen? Dan verbetert ook je huid;

– Gewichtsproblemen, vaak betreft aankomen, om diezelfde reden: prikkels blijven aan je hangen en komen teveel door je energetisch schild heen. Het hebben van die teveel prikkels maakt dat je in gewicht toeneemt. Jij weet namelijk nog niet hoe je die los moet laten;

– Een starende of afwezige blik. Ook dit heeft wederom te maken met teveel prikkels doorkrijgen. Bij het ontvangen van teveel prikkels is het moeilijk om alleen te zijn met je gedachten. Hierdoor raak je vanzelf makkelijker afgeleid en ga je staren;

– Daarop aanvullend: oogcontact vermijden hoort hier ook meteen bij. Mensen die al overprikkeld zijn willen niet vaak nog meer prikkels opzoeken met oogcontact;

– Het snel lopen met oortjes of een zonnebril. Dit om teveel prikkels op een andere manier tegengaan.

Onbekendere kenmerken

– deze is een beetje gek, maar wel waar: hoogsensitieve mensen hebben vaak wat vroeger grijs haar. Dit komt omdat prikkels teveel doorkomen. En die moeten eruit. Bij sommigen gaat dat via het hoofd dus ook de haren. Maar er is ook een andere potentiële reden: als je erg hooggevoelig bent, je reactie op prikkels dus, dan kan je haar wel eens vroeg grijs worden omdat je gewone jaloezie van mensen wat sneller doorlaat. En dat laat sporen achter. En grijs haar is ook een teken van jeugdigheid afnemen. Leer over grijs haar en gevoeligheid!;

– de extreem gave huid. Deze lijkt de onrustige huid tegen te spreken, maar het heeft dezelfde oorzaak met een andere uitwerking. Als iemand teveel voelt, gaat dit gepaard met dingen die langs je heen gaan. Niet meer jezelf kunnen vinden. En als iets langs je heen gaat, dan glijdt iets van je af. Aldus een (te) gave huid hebben. De huid vormt zich dan niet naar jouw eigen karakter.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Uiterlijke kenmerken hsp en de oorzaak”