Omgaan met hsp en energiekoorden in een notendop

omgaan met hsp

Hoe kun je dagelijks omgaan met hsp en energiekoorden?

Een hsp’er, een hoogsensitief persoon, kan gedurende de dag veel last hebben van energiekoorden om zich heen. Wat zijn namelijk energiekoorden? Dat zijn koorden die een hsp’er heeft met zijn omgeving. Die koorden willen iets vertellen over degene met wie hij een koord heeft. Vaak is zo’n energiekoord vervelend en onduidelijk. Vaak doet het namelijk pijn omdat pijn iets is waar men vanaf wilt. Het koord wil dus simpelweg alleen maar iets vertellen. In deze blog leg ik uit hoe je het omgaan met hsp kunt veraangenamen.

Omgaan met hsp in de ochtend

Het beste is de dag goed te beginnen. Scherm je ‘s ochtends af middels visualisatie of meditatie om energiekoorden en hun invloeden wat af te remmen. Rem niet alle koorden af, maar alleen de vervelende. Visualiseer jezelf stevig in je schoenen met een functionele beschermlaag. Zorg dat je de laag niet te dik maakt, want dan werkt je intuïtie niet zo sterk meer. En bovenal: geloof in wat je visualiseert. Je visualiseert werkt het best als je weet welke koorden je hebt met wie.

En een pro-tip: gebruik krácht! Je hebt ook écht last van sferen en sommige mensen toch? Geheel energetisch? Braaf in je hoofd visualiseren dat het minder is, werkt dus niet voldoende. Dat is namelijk niet logisch.

Meer hulp nodig?

Middag

In de middag is het belangrijk om te controleren of je visualisatie nog goed staat en of er niet iets is door geglipt. Dit merk je meteen aan een middagdipje of plotse pijntjes. Door er ‘s middags heel even mee bezig te zijn, is de rest van je dag pijnvrijer. Je kunt simpelweg even goed naar je lichaam luisteren ‘s middags. Zit er een pijntje dat onlogisch is of een zwaar gevoel dat je ‘s ochtends nog niet had? Dat zijn je indicatoren. Verder helpt het enorm om even terug te trekken in een kleine ruimte of even van plek te verplaatsen. Zo schud je overtollige prikkels van je af.

Avond

‘s Avonds is het tijd om te ontladen. Een visualisatie dat erg helpt is de deur bewuster achter je dus te gooien of bewuster de overtollige koorden van je af te douchen. Dit bevordert je nachtrust.

Als je deze stappen aanhoudt en je eigen maakt, weet ik zeker dat ook jij nu al meer kunt ontspannen met je hsp! Leer ook over waarom een hsp’er ‘s nachts meer geesten ziet!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Omgaan met hsp en energiekoorden in een notendop”