Lichtwerker: wat is het en hoe herken je ze?

lichtwerker

Vandaag gaan we uitgebreid uitleggen wat een lichtwerker is en doet!

Wat is een lichtwerker?

Een lichtwerker is eigenlijk altijd wel een hoogsensitief persoon. Een lichtwerker zijn voornaamste doel is namelijk helpen in de breedste zin van het woord. En helpen gaat het best als je veel kunt voelen. Als hoogsensitief persoon ontvang je letterlijk veel prikkels van de omgeving om je heen. Dat houdt in van levende mensen, dieren maar ook overledenen. Prikkels zijn namelijk niets anders dan informatie. Als hoogsensitief persoon pik je die op, zoals voelen wanneer iemand verdrietig is. Vaak is het wel verwarrend, dan voel je soms even niet meer of het je eigen verdriet is of die van een ander.

Een ‘niet-hoogsensitief persoon’ ontvangt minder prikkels. Dat is niet beter of slechter. Dat betekent dat ze gewoon iets minder invoelen en zich meer bezig houden met andere zaken dan de lichtwerkers doen. En zich iets meer willen en kunnen verdiepen in zorgeloos genieten.

Hoe helpen lichtwerkers hun omgeving? Dat verschilt per lichtwerker. De één doet het letterlijk in de zorg, de ander wil ergens anders veel verdienen en vervolgens veel doneren. Dat zijn allemaal voorbeelden van lichtwerkers.

Kenmerken van een lichtwerker

Lichtwerkers kun je ook omschrijven als te zijn geboren om de aarde een stukje mooier te maken. Hij wil vaak ook niet anders. En dat kan hij nogmaals het best als hij diep empathisch kan invoelen in andere mensen, dieren, de planeet en wat zij nodig hebben. Lichtwerkers herken je dan ook vaak aan de volgende kenmerken:

– Door het grote empathisch vermogen van een lichtwerker, trekken zij vaak mensen aan die hun hulp zoeken. Die voelen immers dat ze bij lichtwerkers aan het juiste adres zijn;

– Wat een lichtwerker ook kiest voor werkzaamheden of hobby’s, het heeft vrijwel altijd te maken met het verbeteren van situaties. Zo’n werker is dan ook vaak spiritueel. Als heler helpt hij bijvoorbeeld middels zijn eigen bedrijf, als verzorgende of sociaal medewerker zijn medemens. Of dier natuurlijk. En als hij een baan heeft zonder het stukje zorg, heeft hij daar ongewild of gewild meestal ook een bemiddelende rol tussen de collega’s;

– Maar zoals je al kon lezen, zijn er ook vaak uitzonderingen. Sommige lichtwerkers werken liever ergens anders en stoppen liever de opbrengsten in een goed doel of zijn eigen doel. Waarom deze groep lichtwerkers liever geen zorgberoep kiezen, is omdat zij vaak tegen dezelfde soort valkuilen aanlopen:

Valkuilen van lichtwerkers

Lichtwerkers volgen vaak hun intuïtie. Ze krijgen immers zoveel mooie dingen ingefluisterd, zoals hoe iemand te helpen. Maar dit gaat soms averechts werken:

– Ze willen teveel helpen. Ook wanneer het niet hun taak is, maar bijv. de taak moet worden van een geregistreerde psycholoog;

– Dat maakt dat ze ook moeite hebben met het aangeven van grenzen. Ze vergeten hun eigen problemen omdat de ander ze nodig heeft;

– Een grote vermoeidheid. Anderen helpen terwijl je van tijd tot tijd ook bij jezelf moet stilstaan, vraagt wat;

– Ze zijn te vergevingsgezind. Wanneer iemand over hun grens gaat, voelen ze dat erg. Zeker omdat ze alleen maar goed wilden doen. Maar omdat ze altijd zien waar de ander vandaan komt, zijn ze sneller geneigd hun vriendschap of relatie wel staande te houden;

– Zo vinden bepaalde lichterwerkers zich sneller verstrikt in relaties met een narcist. Dat is omdat ze blijven vergeven, omdat ze vinden dat de ander dat verdient. Vaak terecht, maar natuurlijk niet als het over ten koste van hunzelf gaat.

Levensles van een lichtwerker

Een lichtwerker heeft vaak verscheidene levenslessen. Concluderen is de voornaamste rekening houden met zijn eigen grenzen terwijl hij de ander wel optimaal kan helpen. Daarnaast heeft een lichtwerker vaak als les om te leren gaan met energieën en eventuele gaves. Op die manier kan hij zo diep mogelijk waarnemen hoe hij een ander, dier, of situatie kan helpen. Maar bij gaves horen ook valkuilen. Net als elk moois ook iets lelijks heeft. Yin yang. Zo kan een lichtwerker vaak door het zo diep voelen van de emoties van de ander, denken dat het zijn eigen emoties zijn. Dit is verwarrend.

Een levensles wordt niet altijd in één leven geleerd. Soms duurt het even voor een les geleerd wordt en er zijn er meerdere lessen door verschillende levens voor nodig.

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om gemakkelijk te abonneren op mijn nieuwsbrief. Ik stuur circa twee nieuwsbrieven per maand met daarin nieuwtjes en behind-the-scenes content.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Lichtwerker: wat is het en hoe herken je ze?”