Troosteten, waarom doet men dat?

Troosteten

Troosteten voor comfort

Voor veel mensen is troosteten comfort. Het is altijd daar voor ze en laat ze niet vallen. Net zoals sigaretten een vriend zijn voor sommigen, is eten dat voor weer een andere groep mensen.

instagram

Eten uit verveling

Sommige mensen eten uit verveling. Een manier om dit te merken is bijvoorbeeld opmerken dat je minder eet in gezelschap dan alleen. Het is dan om iets om handen te hebben en te doen. Eten wordt als veel meer gezien dan een middel om mee te (over)leven.

Jezelf niet lief vinden

Eten wordt soms gebruikt als straf voor jezelf. Men vindt zichzelf niet aardig of zit in een situatie waarin ze zich gevangen voelen. Dan straf je je lichaam met veel eten of junkfood. Of je eet ongezond, omdat je bijvoorbeeld niet geeft om jezelf. Men denkt op zo’n moment erg impulsief en niet aan het grotere geheel, dat is heel jammer, want je mag er zijn!

nieuwsbrief
Oplossinkjes!

Als je een troosteter bent, zijn er genoeg trucjes! Natuurlijk zijn er ook voorbeelden in de tekst waarbij hulp en begeleiding nodig zijn, dat wil ik wel alvast benadrukken.

Probeer snacks te halen die gezond zijn. Veel mensen eten dan bijvoorbeeld snoeptomaatjes. Of eet een boterham in plaats van snoep als je honger hebt. Als je ‘s avonds vaak iets te snoepen wil en altijd wel iets extra’s eet ‘s avonds, fop jezelf! Haal bijvoorbeeld iets in huis dat niet je voorkeur heeft om te eten. Iets dat je maar een beetje lust, zodat je het alleen eet wanneer je stevige trek in snoep hebt. Zo heb je wel altijd snoep in huis, maar eet je het niet meteen op! Uiteraard helpt het ook om te kijken of je overdag bijvoorbeeld te weinig hebt gegeten. Luister goed naar je lichaam, hij helpt je.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Troosteten, waarom doet men dat?”