Helderziend zijn ontwikkelen

helderziend

Wat is helderziend zijn?

Je herkent het wel de term wel. Helderziendheid. De 1 ziet er vaak geesten door, de ander is daardoor bang en een enkeling heeft er letterlijk nachtmerries door. Een heldere blik is zo ontzettend verschillend voor iedereen. Helderziende of medium zijn bestaat uit verschillende onderdelen. Die licht ik vandaag graag toe. Neem ze goed door, want soms wil je helderziend zijn ontwikkelen en krijg je er ineens een stukje bij:

verleden, heden en toekomst zien zoals die zijn geweest en mogelijk gaan zijn. Dat betekent dat je over jezelf of anderen beelden waarneemt. Dit is één van de bekendste vormen van het zien;
– een andere bekende vorm is uiteraard geesten zien. Of schimmen;
– daarnaast heb je aura’s zien. Dat is het energieveld van mensen;
– tot slot heb je waarheden en leugens zien en dus tot in iemands kern zien: iemand zien precies zoals hij is. Deze laatste tak van deze gave bezitten mensen al hel gauw, alleen is het vaak voor hen al zo normaal. Heb je deze laatste, dan heb je ook aanleg voor alle hierboven. Veel mensen zijn dus helderziend! Maar hebben nog niet de zogezegd afwijkende takken maar deze meest normale.

Dit is uiteraard een erg summiere samenvatting. Je kunt namelijk nog verder gaan en dan hebben we het over allerlei zijpaadjes als tijdlijnen zien in de toekomst! Een andere samenvatting van 1 zin voor helderzien is een versterking hebben op je zintuig ‘zien’. Maar hoe is het nou om helderziendheid te hebben?

Valkuilen van helderziend zijn

Je hoorde al een paar valkuilen. Geesten zien is erg speciaal maar kan ook angst brengen. Elke gave kan angst brengen omdat het je iets laat zien dat menig mens eigenlijk níet kan. Daardoor is er weinig over bekend en het onbekende kan beangstigend zijn. Dat is gewoon heel verdrietig. Maar weet dat je niet alleen bent.

Maar geesten, aura’s e.d. zien is in essentie iets moois. Toch komt het naast de angsten ook met andere vervelende kanten. Dat is nooit om te pesten, maar gewoon zoals het is. Dat hoort bij je paranormale gave. Zo heeft men bij goed kunnen sporten een grotere kans op blessures. En men bij zingen grotere kans op keelpijn. Dat geldt ook voor het helderzien en andere gave. Hoe meer de gave ontwikkelt, hoe meer risico je hebt op de volgende complicaties. Uiteraard zijn deze gewoon te behandelen. Voor nu neem ik alleen de complicaties bij het helderzien door:

– diep worden gekwetst omdat je vanuit de kern van iemand voelt hoe hij/ zij iets bedoelt;
geen fijne dingen zien in iemands toekomst, wat je raakt;
– geen fijne dingen zien in het karakter van iemand of iemands trauma kunnen zien;
– en klachten als hoofdpijn of slecht of wazig zicht, dat houdt dan in: helderzien uit balans.

Helderzien ontwikkelen

Maar wist je dat klachten hebben door een gave eigenlijk een doel heeft? Waarom zijn ze er namelijk anders? Het doel van de klachten is namelijk een extra duwtje om je gave te ontwikkelen. De wereld heeft jou en je gave namelijk nodig. En dan is helderzien ontwikkelen mooi om 2 redenen. Reden 1 is nogmaals om op die manier van je klachten af te komen die het zien veroorzaakt en/ of beter om te leren gaan met de dingen die je waarneemt. Reden 2 is: je hebt je helderzien omdat je er waarschijnlijk een (levens)les uit moet leren. Nadat je dus van de meeste valkuilen af bent gekomen, heb je alleen maar meer ruimte voor de mooie kanten van helderzien. En kun je op die manier jezelf en anderen zelfs helpen als je dat zou willen. Als helderziende paragnost, of gewoon op je zien vertrouwen op je huidige baan.

Hoe je zelf vast aan de slag kunt gaan met helderzien, is door in ieder geval dicht bij jezelf te blijven en je intuïtie altijd in ieder geval gehoor te geven. Soms kun je er niet meteen naar handelen, maar houdt altijd je eerste instinct bij zaken in de gaten. Let extra op als je hoofd of ogen zich anders gedragen dan normaal door bijvoorbeeld pijn te doen of wazig te zien of juist erg scherp. Of als je dus schimmen of kleurtjes ziet. Dan is je gave bezig je iets te vertellen.

Probeer verder je dromen te interpreteren en dingen in de toekomst te vragen die je later kunt checken! Je kunt ook denken aan foto proberen te lezen of simpelweg je intuïtie en mensenkennis wat meer proberen te begrijpen en uitdiepen. Kijk ook eens naar je familie; hoe doen zij het? Helderzien is soms erfelijk.

Leertip

Nederlands: helderziend zijn

Engels: helderziend zijn

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Helderziend zijn ontwikkelen”