Hoe komt het dat kinderen vaak gaven hebben?

kinderen vaak gaves

Vandaag bespreken we de uitleg achter waarom kinderen vaak gaven hebben! Denk aan helderziend zijn of bijvoorbeeld helderhoren! Kinderen zijn vaak in vergelijking met volwassenen nog erg puur. Zo gedragen zij zich nog puur wat betreft oogcontact wel of niet willen maken. Maar ook puur qua dingen zien die er met het blote oog niet zijn en daar heerlijk gehoor aan geven.

Wat is een gave? Waarom hebben kinderen vaak gaves?

Voordat ik uitleg waarom kinderen sneller gaves hebben dan volwassenen, wil ik even stilstaan bij: wat is een gave. Een gave komt vaak uit hooggevoeligheid voort. Hoe hooggevoeliger een kind, hoe meer gaves aanwezig. Kinderen zijn, zeker in deze tijden, al vaker hooggevoelig. Dat noem je ook wel nieuwetijdskind zijn. Dat komt omdat het steeds vaker wordt besproken hooggevoeligheid en de relatie tot gaven. Dus dat maakt de kans dat jouw kind gaves heeft ook groter.

Een gave houdt simpelweg in dat één of meer van je zintuigen versterkt is. Of juist verslapt, want dat betekent een gave uit balans. Bijvoorbeeld: als je helderziend bent, dan is de allereerste stap ervan meestal dat je hoofdpijn hebt of wazig ziet, of dat je heel scherp ziet en echt door mensen heen kunt zien. Of beide hebt. Daarna volgt de stap orbs of aura’s zien of geesten zien. Maar soms blijft helderzien bij de hoog ontwikkelde mensenkennis. Net hoe je gave ontwikkelt. En hoe een gave ontwikkelt, ligt net aan je omgeving en waar zij mee bezig zijn. Of je eigen interesses.

 

Leertip:

Meer weten over gaves ontwikkelen of er zelf actief mee aan de slag gaan? Klik op onderstaande cursus!

Waarom kinderen vaak gaves hebben in tegenstelling tot volwassenen

In een ander artikel had ik al eens beschreven waarom kinderen vaak geesten zien in hun kindertijd. Eigenlijk geldt voor dit artikel hetzelfde. Kinderen staan nog erg open en hebben nog niet zoveel verantwoordelijkheden. En nog geen last van ‘wat moet’ en ‘hoe je je hoort te voelen’. gelukkig maar!

Hoe een gave ontstaat, is namelijk als volgt: als kind leef je heerlijk intuïtief. Op gevoel. Op automatische piloot eigenlijk. Vanuit het onderbewuste dus. En dus krijgen de gaves vrijheid om te ontwikkelen op de zintuigen. Langzaamaan wordt een kind steeds ouder en wordt van hem steeds meer verantwoordelijkheid gevraagd. Hij gaat dus wat bewuster leven. Wanneer een kind wat bewuster gaat leven, verdwijnen de gaves soms. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als niemand in zijn omgeving het over gaves heeft. Maar wanneer een kind toch kiest om dicht bij zijn gevoel te blijven of een fijne omgeving hiervoor heeft, wat ook vaak genoeg gebeurt, blijven de gaves.

Leertip:

Wil je tenslotte begeleiding hebben voor je kind die wellicht overprikkeld is door al z’n gaves in spé? Overweeg de kindercursus hiervoor!

Overprikkeling bij kinderen met gaves

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe komt het dat kinderen vaak gaven hebben?”