Hoe komt het dat kinderen vaak gaves hebben?

Vandaag bespreken we de uitleg achter waarom kinderen vaak gaves hebben! Denk aan helderziend zijn of bijvoorbeeld helderhoren!

Wat is een gave?

Voordat ik uitleg waarom kinderen sneller gaves hebben dan volwassenen, wil ik even stilstaan bij: wat is een gave.

Een gave houdt simpelweg in dat één of meer van je zintuigen versterkt is. Of juist verslapt, want dat betekent een gave uit balans. Bijvoorbeeld: als je helderziend bent, dan is de allereerste stap ervan meestal dat je hoofdpijn hebt of wazig ziet, of dat je heel scherp ziet en echt door mensen heen kunt zien. Of beide hebt. Daarna volgt de stap orbs of aura’s zien of geesten zien. Net hoe je gave ontwikkelt. En hoe een gave ontwikkelt, ligt net aan je omgeving en waar zij mee bezig zijn of je eigen interesses.

 

Leertip:

Meer weten over gaves ontwikkelen of er zelf actief mee aan de slag gaan? Klik op onderstaande cursus!

Waarom kinderen meer gaves hebben dan volwassenen

In een ander artikel had ik al eens beschreven waarom kinderen vaak geesten zien in hun kindertijd. Eigenlijk geldt voor dit artikel hetzelfde.

Hoe een gave ontstaat, is namelijk als volgt: als kind leef je heerlijk intuïtief. Op gevoel. Op automatische piloot eigenlijk. Vanuit het onderbewuste dus. En dus krijgen de gaves vrijheid om te ontwikkelen op de zintuigen. Langzaamaan wordt een kind steeds ouder en wordt van hem steeds meer verantwoordelijkheid gevraagd. Hij gaat dus wat bewuster leven. Wanneer een kind wat bewuster gaat leven, verdwijnen de gaves soms. En wanneer een kind toch kiest om dicht bij zijn gevoel te blijven, wat ook vaak genoeg gebeurt, blijven de gaves.

Leertip:

Begeleiding nodig als je kind overprikkeld is door al z’n gaves in spe? Overweeg de kindercursus hiervoor!

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om gemakkelijk te abonneren op mijn nieuwsbrief. Ik stuur circa twee nieuwsbrieven per maand met daarin nieuwtjes en behind-the-scenes content.

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe komt het dat kinderen vaak gaves hebben?”