Wordt iedereen geboren met een gave?

geboren

Vandaag bespreken we het hebben van een gave en het ontwikkelen ervan! Moet je om een gave te hebben ermee geboren zijn?

Wat is een gave?

Een gave hebben is eigenlijk niets anders het hebben van een uitvergrote intuïtie op één van je bepaalde zintuigen. Dat betekent dat het begin van een gave vaak begint op één van je zintuigen. Dit zintuig kan dan sterker raken dan gemiddeld. Denk aan bijvoorbeeld helderhoren en simpelweg erg goed horen. Dat is vaak het begin van helderhoren. Net als leugens kunnen aanvoelen of zien het begin is van heldervoelen of helderzien. Het begint allemaal heel gewoon.

Afhankelijk van wat je levensles is en waar je interesses liggen door je eigen karakter of vorige levens en net waar je omgeving allemaal mee bezig is en hoeveel ruimte die je geven, ontwikkel je je gave verder of niet. Maar ik geloof er wel in dat iedereen zo’n uitversterkt zintuig heeft. Sterker nog, ik geloof er in dat als het wel je levensles is en je niet bijvoorbeeld naar helderhoren iets actiever luistert, je gave een last kan worden naar bijvoorbeeld een piep in de oren om je zover te krijgen om te begrijpen waar dit vandaan komt. Zo hoopt je gave dat je alsnog je les leert.

Word je geboren met een gave?

Veel mensen denken wel eens na over of je met een gave geboren moet worden of niet. De meningen zijn daarover gedeeld. Mijn mening is als volgt:

Een gave is een vergroot zintuig. Afhankelijk van eerdergenoemde interesses, omgeving en levensles ontwikkelt deze. Om in het bijzonder op omgeving in te gaan: een gave ontwikkelt dus wanneer hij kan. Voorbeeld: helderruiken ontwikkelt bij een kind van jongs af aan omdat het kind gevaar moet ruiken voor zijn ouders die vaak drinken. Hij ruikt dan op tijd de drankgeur om te overleven. Waarom ik een ‘negatiever’ voorbeeld noem is omdat iets dat pijn doet vaak iemand doet veranderen/ ontwikkelen.

Maar dit overkomt niet alleen een kind. Ook een volwassene kan in vervelende situaties terecht komen waardoor gaves ontwikkelen. Als een slechte relatie en (helder)voelen wanneer iemand boos wordt. Maar een volwassene kan ook in rustig vaarwater zitten. Zo krijgt een gave ruimte ontwikkelen. Soms positief: door scherper te kunnen zien. Soms wat negatiever lijkend: door opeens waziger te kunnen zijn. Dat hangt net af van hoe je de signalen oppikt. Als een persoon alleen tot actie komt als iets vervelend is, is de kans op een gave leren door klachten groter. Als de persoon al intuïtief leeft, is de kans op een gave leren door positieve kenmerken juist weer groter.

In conclusie kan een gave dus ook ontwikkelen op latere leeftijd. Echter hangt het van je levensles af of je gave ook gaat lijken op een gave zoals wij ze verstaan of puur bij een uitvergrote zintuig blijft. Maar, als je interesse hebt in je gave en je gaat daar zuiver mee om óf het is je hele eigenwijze levensles, komen de paranormale zaken van een gave vanzelf kijken en wordt het wazig of scherper zien (helderzien) uiteindelijk ook aura’s of geesten zien.

Hoe weet je of jij een gave hebt?

Ik heb het eigenlijk al tussendoor benoemd: een gave begint bij de meeste mensen op één va de sterkere of zwakkere zintuigen dat je hebt in vergelijking met anderen. Zo heeft men bij een gave op helderweten vaak last van hoofdpijn of malen. En vaak (positief) uitvergroot weten welke plannen goed uit gaan pakken. En betreft weten als de gave die we verstaan: dingen weten die anderen niet kunnen weten.

Je kunt dus voor jezelf nagaan van welk zintuig jij last hebt, uitvergroot hebt, blind op vertrouwt of paranormale dingen mee merkt, om te weten welke gave er bij jou actief is.

Leertip: wil je je gave ontdekken en zelfs ontwikkelen? Bekijk onderstaande cursus

Dagelijks leven en je gaves!

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om gemakkelijk te abonneren op mijn nieuwsbrief. Ik stuur circa twee nieuwsbrieven per maand met daarin nieuwtjes en behind-the-scenes content.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Wordt iedereen geboren met een gave?”