Wat is een zielengroep?

zielengroep

Eigenlijk leeft iedereen in een zielengroep. Ik leg er vandaag graag wat over uit!

Uitleg zielengroep

Een zielengroep is gewoon een groep mensen dat samen een leven leeft, maar niet iedereen uit je omgeving behoort tot die zielengroep. Je wordt gepaard met mensen die je lessen helpen leren. Ze hoeven dus niet aardig te zijn voor je en jij niet voor hen, als ze je les maar leren. Ze kunnen je dus helpen of ze kunnen bijvoorbeeld constant over je grenzen gaan. In beide situaties leer je echter iets. En mensen die tot je zielengroep horen gaan makkelijker over je grens dan mensen die hier niet toe behoren. Dat komt door jullie ervaringen in het vorig leven samen.

Reïncarneren

Zielengroepen reïncarneren namelijk regelmatig samen. Waar zij reïncarneren, reïncarneer jij meestal ook. Niet iedereen gaat elke keer mee en niet iedereen blijft even lang in je leven. De ene keer ben je zusjes en het andere leven ontmoet je elkaar tijdens stage en dat was dat. Dat hangt helemaal af van met wie jij lessen kunt leren die overeenkomstig zijn met de ander: waarvoor heb je elkaar nodig? Moet je elkaar lief leren hebben of moet je iets oplossen samen? Of moet je simpelweg leren dat je iemand uit de zielengroep helemaal niet aardig vindt en hoe je daarmee om moet gaan. Tegelijkertijd is het dan zijn les om aardig te leren dóen, bijvoorbeeld.

Meestal vind je door de levens heen dezelfde mensen aardig en onaardig. Dus sommige bazen zijn in vorige levens ook al je baas geweest. Of een gemene stiefmoeder.

Meer weten over zielengroepen of zelfs een vorig leven herbeleven? Doe onderstaande cursus!

Waarom is een zielengroep nodig?

Wat het voordeel is van mensen al onbewust kennen uit vorige levens, zijn 2 dingen:

1: sommige lessen gaan heel diep. Je moet bijvoorbeeld leren je grenzen aan te leren geven of hoe rouw voelt. Dat gaat alleen als je mensen heel diep liefhebt. Daar heb je gewoon mensen uit je zielengroep voor nodig. Anders heeft het veel minder impact en soms kun je alleen met grote impact iets leren.

Het heeft gelukkig ook positieve kanten. Namelijk zó diep lief kunnen helpen. Of door je broer beschermd worden in een heftige situatie dat hij alleen kon omdat jullie elkaar al zo lang kenden.

En 2: om je te leren over, als je die les dit leven hebt, spiritualiteit. Want je gaat je afvragen wat je met die personen die je zo moeilijk los kan laten of je zo diep raken moet. Waarom je die gevoelens bij de 1 wel hebt en de ander niet. Je gaat meer op zelfonderzoek uit. En dat is altijd mooi en goed levert veel op. Weet jij al welke zielenmissie jij met je zielengroep hebt?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Wat is een zielengroep?”