Hoe kun je als hsp het best omgaan met narcisme

omgaan met narcisme

Vandaag leg ik uit waarom een narcist vaak een hoogsensitief persoon (hsp’er) als slachtoffer kiest en hoe je als hsp’er kunt leren omgaan met narcisme.

Vicieuze cirkels betreft hsp’ers en narcisme: leer ermee omgaan

Een hsp’er beleeft prikkels erg intens. Dat betekent dat zij mensen heel goed kunnen zien zoals ze zijn. Dat is prachtig en je kunt mensen dan diep helpen, maar een valkuil is dat je teveel focus legt op iemands kern i.p.v. iemands gedrag. En dit kan schadelijk voor jezelf worden. Een narcist vindt omgaan met een hsp fijn omdat hij voelt dat hij écht gezien wordt door zo’n persoon. Sommige mensen met narcistische trekken worden daar echt door geheeld. Maar als blijkt dat de narcist niet geholpen kan of wil worden door deze hsp’er, kan de hsp’er het slachtoffer worden van de narcist. Een narcist is namelijk ook een hsp. En kan ook tot diep in iemands kern voelen. Alleen zet deze het op foutieve manier in: namelijk om energie te stelen, wat makkelijker mogelijk is bij een hsp, en er beter van te worden.

Mensen met narcistische trekken blijven aantrekken

Je beschermen tegen narcisten kan veel energie aan je teruggeven en uiteraard ook veel zelfvertrouwen. Waarom hsp’ers extra vaak in patronen blijven hangen is om het volgende: hsp’ers maken dingen op diep niveau mee. Je zou bijna kunnen stellen dat iets vervelends meemaken, letterlijk sporen achterlaat in de aura van een hsp’er. Een hsp’er beleeft dat dan ook vaak echt zo en blijft met die oude sporen, nieuwe vervelende sporen aantrekken. Ook als hij hulp heeft gezocht en zo hard heeft gewerkt aan mindset.

Hoe kun je omgaan met iemand met narcisme?

Hieronder volgt een opsomming van hoe je je kunt beschermen en leren omgaan met narcisme:

– het is prachtig dat je tot iemands kern kunt zien. Echter is het aan te raden altijd op nummer 1 te houden dat jij degene bent die beslist of je het gedrag, of het nu resoneert met de kern of niet, toelaat in je leven;
– besef dat je niet iedereen kunt helpen en dat je zonder jezelf te helpen, sowieso niemand kunt helpen, mooi mens;
visualiseer met veel vertrouwen en behulp van je gids dat je oude patronen los wil laten;
– leer energiekoorden verbreken.

Wil je leren hoe je stopt met het aantrekken van bepaalde personen? Doe onderstaande cursus!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe kun je als hsp het best omgaan met narcisme”