Hoe werkt een altaar in rituelen

altaar

Wat is een altaar?

Een altaar is een veelgebruikt iets in rituelen. Het is namelijk je eigen plekje om rituelen mee, op of in te doen. Het is echt persoonlijk.

Hieronder zie je een altaar in Thailand.

altaartje

Sommige altaren, zoals op deze foto, worden gebruikt om geesten eten te geven zodat ze niet boos op je worden of voor je werken. Daar geloven sommige mensen in. Maar meestal wordt een altaar gebruikt om je wensen te manifesteren.

Hoe voer je een ritueel uit?

Zoals je bovenstaande foto kunt zien liggen er veel spulletjes op het altaar. Voornamelijk eten en drinken. Maar zoals je op deze foto kunt zien:

altaar

worden dit soort altaren voor andere doeleinden gebruikt, voor manifestatie. Manifesteren doe je door een actie met een natuurelement te voegen aan je wensen. Meestal worden er één of meer van de elementen gebruikt. In deze foto zie je vuur, maar je kunt ook aarde of water gebruiken. Persoonlijk gebruik ik vaak aarde.

Het geld dat te zien is op deze foto, overigens niet mijn foto, wordt gebruikt om wensen omtrent geld te manifesteren. Dit mag, onzuiver wordt het als men er onzuivere elementen aan toevoegt, zoals een stukje van een dood dier. Gelukkig gaan rituelen vaak ook om heel andere dingen. Denk aan onzekerheid overmeesteren of een bevalling in goede banen proberen te laten leiden. Je richt de energie dan op goede zaken voor goede doeleinden. Maar sommige gebruiken het dus ook voor slechte doeleinden, zoals een voodoopop maken gemengd met dat stukje van het dode dier en andere onzuivere elementen. Dit doen ze dan om iemand pijn te doen of iemands wil te beïnvloeden.

Heb jij eigenlijk een altaar? Ik heb zelf geen altaar, maar je kunt hier wel wat rituelen bekijken die ik geef aan een ander!

Zelf een altaar maken?

Je kunt zelf een altaar maken door te beginnen met je intentie: wat wil je ervan? Aantrekken? Afschermen?

Een altaar heeft in ieder geval 1 ding nodig en dat zijn de 5 elementen. 1 was spirit: je doel. 2 t/m 5 zijn: water, vuur, lucht en aarde. Water omdat dat staat voor stroming in het leven, vuur over het algemeen voor beschermen. Lucht staat voor het onzichtbare (spirituele) en aarde staat de grond waarop we leven. Het hoeven niet speciale ingrediënten te zijn. Het ligt aan je doel. Wil je voortgang, sta dan extra stil bij water. Wil je contact met een overledene, sta dan extra stil met iets dat van hen was.

Betreft vuur kan ik je ook een handje helpen. Wist je dat we resonantiekaarsen verkopen?

Leertip: wil je aan de slag met je gaves?

Hoe ziet jouw altaar eruit?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe werkt een altaar in rituelen”