Hoe werkt een altaar in rituelen

Wat is een altaar?

Een altaar is een veelgebruikt iets in rituelen. Het is namelijk je eigen plekje om rituelen mee, op of in te doen. Het is echt persoonlijk.

Hieronder zie je een altaar in Thailand.

altaartje

Sommige altaren, zoals op deze foto, worden gebruikt om geesten eten te geven zodat ze niet boos op je worden of voor je werken. Daar geloven sommige mensen in. Maar meestal wordt een altaar gebruikt om je wensen te manifesteren.

Hoe voer je een ritueel uit?

Zoals je bovenstaande foto kunt zien liggen er veel spulletjes op het altaar. Voornamelijk eten en drinken. Maar zoals je op deze foto kunt zien:

altaar

worden dit soort altaren voor andere doeleinden gebruikt, voor manifestatie. Manifesteren doe je door een actie met een natuurelement te voegen aan je wensen. Meestal worden er één of meer van de elementen gebruikt. In deze foto zie je vuur, maar je kunt ook aarde of water gebruiken. Persoonlijk gebruik ik vaak aarde.

Het geld dat te zien is op deze foto, overigens niet mijn foto, wordt gebruikt om wensen omtrent geld te manifesteren. Dit mag, onzuiver wordt het als men er onzuivere elementen aan toevoegt, zoals een stukje van een dood dier. Gelukkig gaan rituelen vaak ook om heel andere dingen. Denk aan onzekerheid overmeesteren of een bevalling in goede banen proberen te laten leiden. Je richt de energie dan op goede zaken voor goede doeleinden. Maar sommige gebruiken het dus ook voor slechte doeleinden, zoals een voodoopop maken gemengd met dat stukje van het dode dier en andere onzuivere elementen. Dit doen ze dan om iemand pijn te doen of iemands wil te beïnvloeden.

Heb jij eigenlijk een altaar? Ik heb zelf geen altaar, maar je kunt hier wel wat rituelen bekijken die ik geef aan een ander!

Leertip: wil je aan de slag met je gaves?

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om gemakkelijk te abonneren op mijn nieuwsbrief. Ik stuur circa twee nieuwsbrieven per maand met daarin nieuwtjes en behind-the-scenes content.

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe werkt een altaar in rituelen”