Gedrag van anderen overnemen middels energiekoorden (hsp)

Hsp en prikkels

Hoogsensitiviteit (hsp) staat erom bekend dat je anderen diep kunt aanvoelen. Dat houdt in dat je zonder dat mensen het uitspreken of ook zonder met mensen in 1 ruimte te zijn, kunt aanvoelen wat een ander voelt. Heldervoelen gaat een stapje verder. Aanvoelen verandert in absorberen: je neemt prikkels van anderen over. Hier valt gedrag ook onder. Dit komt omdat jouw energetisch schild dunner is dan van niet-hsp’ers. Waar bestaan die prikkels uit?:

– het overnemen van emoties alsof ze van jou zijn;
– het overnemen van gedachten en meningen alsof jij ze hebt;
– en het overnemen van gedragingen van anderen in je eigen gedrag.

Vandaag gaan we verder op het gedrag absorberen.

Voorbeelden van gedrag overnemen

Ik zal een aantal voorbeelden beschrijven van gedrag overnemen van anderen. Allereerst wil ik benoemen dat dit vrij ongemerkt gaat. Heldervoelendheid sluipt er namelijk een beetje in of je weet niet beter.

Heldervoelen uit zich dan als volgt:

– een collega is altijd erg hyper. En elke keer als je met hem of haar samenwerkt, dan merk je dat je ook hyper bent. Dat is dus niet per se omdat je kan goed levelen (dat ook), maar let ook eens op wat het met je doet als die collega een app stuurt. Als je dan ook hyper wordt, weet je dat je aan het absorberen bent;
– liegen is ook een gedrag. Als je omgaat met iemand die vaak liegt of steelt, dan kun je dus merken dat jij daar in winkels ook wat sneller in ieder geval over nadenkt.
Samengevat neem je gauw iemands karakter of uitingen over.

Welke gedraging je overigens overneemt en welke niet, hangt af van je karakter. Je kunt natuurlijk niet de hele dag gedragingen van anderen absorberen. Dan blijft er niets van jou over. Daarom neem je vooral gedragingen over van mensen die je vaak ziet, liefhebt, familie zijn of die in je allergie zitten. Als er maar een sterke verbinding is.

Leertip: overbodige energiekoorden verbreken om klachten (en gedragingen) van en door anderen uit jezelf te verwijderen.

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om gemakkelijk te abonneren op mijn nieuwsbrief. Ik stuur circa twee nieuwsbrieven per maand met daarin nieuwtjes en behind-the-scenes content.

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Gedrag van anderen overnemen middels energiekoorden (hsp)”