Gedrag van anderen overnemen middels energiekoorden (hsp)

gedrag

Hsp en prikkels

Vandaag leg ik uit hoe je door hoogsensitiviteit gedrag kunt overnemen. Hoogsensitief zijn (hsp) staat erom bekend dat je anderen diep kunt aanvoelen. Dat houdt in dat je zonder dat mensen het uitspreken of ook zonder met mensen in 1 ruimte te zijn, kunt aanvoelen wat een ander voelt. Je bent gevoelig voor sferen en eigenlijk ook goed overtuigd van wat je opmerkt.

Heldervoelen gaat een stapje verder. Aanvoelen verandert in absorberen: je neemt prikkels van anderen over. En vaak ook ongemerkt. Prikkels betekent eigenlijk alles dat ís. Als zowel zichtbare en logische dingen, als onzichtbare en onlogische dingen. Denk bij deze laatste aan mensen die de emoties verbergen of zelfs geesten voelen. Maar je kunt zelfs denken aan pijn voelen van de ander. En waarom neem je dit dan zo over? Waarom jij wel en de ander niet? Omdat dit jouw gave is. En omdat je er dus iets mee moet. De ander helpen. Of jezelf helpen. En omdat jouw energetisch schild dunner is dan van niet-hsp’ers, dus prikkels komen daar doorheen. Gelukkig kan dat ook heel mooi zijn, maar meestal vallen ons de negatieve dingen eerst op.

Tenslotte kunnen we door ons dunne schild ook gedrag overnemen. Immers is dat ook iets dat er gewoon ‘is’.

Voorbeelden van gedrag overnemen

Ik zal een aantal voorbeelden beschrijven van gedrag overnemen van anderen. Allereerst wil ik benoemen dat dit vrij ongemerkt gaat. Heldervoelendheid sluipt er namelijk een beetje in of je weet niet beter omdat je het al zo lang hebt.

Heldervoelen uit zich dan als volgt:

– een collega is altijd erg hyper. En elke keer als je met hem of haar samenwerkt, dan merk je dat je ook hyper bent. Dat is dus niet per se omdat je kan goed levelen (dat ook), maar let ook eens op wat het met je doet als die collega een app stuurt. Als je dan ook hyper wordt, weet je dat je aan het absorberen bent;
– liegen is ook een gedrag. Als je omgaat met iemand die vaak liegt of steelt, dan kun je dus merken dat jij daar in winkels ook wat sneller in ieder geval over nadenkt.
Samengevat neem je gauw iemands karakter of uitingen over.

Welke gedraging je overigens overneemt en welke niet, hangt af van je karakter. Je kunt natuurlijk niet de hele dag gedragingen van anderen absorberen. Dan blijft er niets van jou over. Daarom neem je vooral gedragingen over van mensen die je vaak ziet, liefhebt, familie zijn of die in je allergie zitten. Als er maar een sterke verbinding is.

Leertip: overbodige energiekoorden verbreken om klachten (en gedragingen) van en door anderen uit jezelf te verwijderen.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Gedrag van anderen overnemen middels energiekoorden (hsp)”