Hoe benader je het best geesten in huis?

geesten in huis

Vandaag wil ik stilstaan bij het herkennen van geesten in huis en het herkennen van hun intenties. En ook omgaan met angst voor geesten. Als je dat helder hebt, weet je namelijk ook hoe je ze kunt benaderen!

Wat voor soort zijn geesten zijn er in huis?

Er bestaan eigenlijk veel meer soorten geesten dan men denkt. Ik zal dat vandaag toelichten.

Allereerst heb je de welbekende overleden mensen of geliefden. Na hun dood kunnen ze het aardse of hun familie erg missen en een tijdje blijven hangen. Soms zijn mensen na de dood ook in de war en kun je aanwezigheid voelen van overledenen die je helemaal niet zelf hebt gekend. Vaak trekt dit bij en reïncarneren ze of kiezen ze ervoor om een tijdje gids te zijn van een geliefde.

Daarnaast heb je overledenen die het erg leuk vinden om zich proberen te manifesteren in de aardse wereld. Zij kunnen zich nestelen in hun oude huis of een huis van mensen die spiritueel zijn aangelegd en gaan daar geluiden maken en zich kenbaar maken. Dit noem je klopgeesten. Je weet dat er geesten in huis zijn als je raar geklop hoort.

Tot slot bestaan er geesten zonder ziel. Dat is wanneer iemand een vorm van negatieve energie bij zich draagt of wil sturen naar een ander. Soms krijgt die energie de instructie om aan te richten wat er maar aan te richten valt. Technisch gezien krijgt dat dan handen en voeten en valt dat onder ‘geest’. Echter heeft deze geen ziel.

Hoe ga je om met geesten in huis?

Per groep geesten is een andere aanpak of ritueel nodig. Eigenlijk is dat best logisch.

Met de eerste groep, overledenen, is het fijn om ze proberen te begrijpen. Je kunt bijvoorbeeld een droom of teken vragen waarin ze uitleggen wat ze willen. Of je kunt het proberen te voelen. Als het geliefde overledenen zijn, dan hebben ze het beste met je voor en zul je ze ook niet opmerken op een manier dat je er bang van wordt. Echter, zijn ze in de war, dan helpt het enorm om er liefdevol tegen te praten en ook de verwarring die je ongetwijfeld ergens voelt, uit te spreken om ze te helpen.

Bij de tweede groep, klopgeesten, helpt allereerst ontzettend om het gedrag van de klopgeesten niet te voeden. Dus geen video’s over maken of er constant over praten/ mee bezig zijn. Klopgeesten zijn namelijk gewoon mensen geweest en de meesten vinden het gevoed worden heel fijn. Ook hier helpt er rustig tegen te praten en voet bij stuk te houden. Het helpt ook om je gids hulp te vragen bij deze kwesties.

Betreft de laatste groep. Het verschil tussen de eerste twee groepen en deze is dat je meestal ook een erge angst, tegenslag of tegenwerking voelt bij de geesten zonder ziel. Weten hoe je het verschil tussen de drie groepen kunt herkennen is dus fijn. Ook hier je je gids hulp vragen. Soms mondt dit echter uit in om dan langs een medium te gaan. Meestal krijg je daarover tekens van je gids.

Sommige mensen houden ook hun bijgeloof aan. Zo gelooft een grote groep dat ‘s avonds fluiten geesten aantrekt.

Wil je weten of er wat negatiefs in huis? Neem contact op om samen te kijken naar je huis.

Bekijk meer over omgaan met angst voor geesten in huis!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe benader je het best geesten in huis?”