Glaasje draaien

glaasje draaien

Vandaag gaan we in op de gevaren en niet-gevaren van glaasje draaien.

Wat is glaasje draaien?

De meeste kennen glaasje draaien van een ouijabord. Hoe het met een ouijabord gaat, is dat je je vingers plaatst op een omgedraaid glas. Vervolgens stel je een vraag aan een overledene. Die beweegt samen met jou het glas naar de  letters op het ouijabord om je een boodschap door te geven. Je kunt glaasje draaien ook samen met anderen doen en samen de vingers leggen op het glas.

Er is ook een andere definitie van glaasje draaien. Dan spin je een fles en degene op wie hij komt, moet je dan bijvoorbeeld een kus geven. Dat wordt doorgaans echter niet bedoeld met dit spel.

Glaasje draaien kun je ook doen zonder een ouijabord. Je maakt dan zelf letters, zolang het voor jou en de geest maar duidelijk is.

Is het gevaarlijk?

Net als een oujiabord, staat glaasje draaien bekend als gevaarlijk. Verkeerd met een ouijabord spelen zorgt dat je vervelende entiteiten op of in je kan krijgen. Het aparte is dat pendelmatten en tarot weer bekend staan als niet gevaarlijk, terwijl je dan in principe ook met je pendel ja en nee vragen stelt aan een overledene. Hoe zit dit dan?

Het ligt aan de volgende punten waarom glaasje draaien als onveiliger wordt gezien dan bijvoorbeeld pendelmatten:

– Het grote gevaar van een ouija is dat geesten die al kwaad willen doen bij dit bord hangen. Zij weten immers dat de mensen die hiermee spelen, er open voor staan;
– En daarover gesproken: onbeschermd openstaan voor contact, maakt je met elk spirituele product dat slaat op de overledenen vatbaar. Alleen zoals ik hierboven benoemde, komen nare geesten vooral bij de producten die al slecht bekend staan;
– Tot slot hebben we angst: als je bang bent voor iets, en hetzelfde geldt voor somberheid en andere zwaardere emoties, dan beïnvloedt dit ook je openstaan.

Zou je dus eigenlijk glaasje kunnen draaien zonder daar problemen mee te krijgen? Dat denk ik wel! Als jij het net zo veilig beschouwt als pendelen, dat zou dat moeten kunnen. Het is dan wel wijs om je intentie wel zuiver te laten zijn tijdens het vragen stellen en bijvoorbeeld alleen je gids te vragen om antwoord. En tot slot een goede energetische bescherming niet vergeten.

Leertip: leer meer over de wereld van donkere energie (en jezelf beschermen).

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om gemakkelijk te abonneren op mijn nieuwsbrief. Ik stuur circa twee nieuwsbrieven per maand met daarin nieuwtjes en behind-the-scenes content.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Glaasje draaien”