Hoe herken je een hedendaagse heks (hekserij)?

hedendaagse heks

In dit artikel beschrijf ik hoe je een hedendaagse heks kunt herkennen!

Heksen van vroeger

Om uit te leggen hoe je een hedendaagse heks herkent, sta ik natuurlijk even stil bij een heks van vroeger. Een heks van vroeger is doorgaans iemand die met rituelen te werk gaat voor negatieve of positieve doeleinden. In deze rituelen worden veel, nu rare, ingrediënten gebruikt. Het zijn namelijk vaak natuuringrediënten en die gebruiken we niet in de meeste moderne medicijnen.

Een heks bij positieve doeleinden, een witte heks, herken je als volgt:

-Een heks gebruikt lieve en lichte ingrediënten, zoals eieren (staat voor leven), wildpluk (heeft een werking) en een stukje kleding van de desbetreffende persoon om het ritueel op te richten. Daarnaast worden maanstanden gebruikt en de 4 elementen. Een nieuwe maan voor bijvoorbeeld nieuw begin en het element water voor reinigen. Vuur staat voor vernietigen en beschermen. Aarde voor gronding en achterlaten. En lucht voor helen met geuren.

Deze verschillende ingrediënten maken een spreuk die bedoeld is voor geluk of wijsheid of het weghalen van blokkades, en dit nooit ten koste van iemand.

En bij negatieve doeleinden herkende je een heks op een andere manier:

-De heks gebruikt viezere ingrediënten, zoals haren, nagels of een dood dier. Waarom? Omdat een ingrediënt hoort te passen bij het ritueel en doel die ze doen. De manen en elementen worden nog steeds gebruikt, maar dan negatief: de maan in het holst van de nacht om iemand lastig te vallen die slaapt en op zijn zwakst is en het element vuur om te vernielen.

Deze ingrediënten maken een ritueel die bedoeld is om iemand iets af te pakken of voor eigen geluk ten koste van iemand.

Een hedendaagse heks

En nu naar de hedendaagse heks. Wat we vandaag de dag vooral zien is dat vooral veel ouderen (tenzij de recepten zijn overgedragen) of mensen die primitiever leven zich bezighouden met boven beschreven rituelen. En een enkeling zoals ik. Het verandert in de loop der jaren. Wat we nu veel zien, is:

-Tegenwoordig worden er veel affirmaties gebruikt. Dit zijn positieve zinnen die je tegen jezelf kunt zeggen voor bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen. Dit wordt zonder ingrediënten gedaan, of er wordt een zelfgemaakte plek voor rituelen gebruikt;

-Er wordt ook meer ingezet op manifestaties (bijv. door zelfhypnose), maar die neigen al iets meer naar magie toe. In samenwerking met je onderbewuste of een aantal elementen, zoals de maan wordt nog steeds gebruikt, worden er wensen uitgesproken zoals het krijgen van een nieuwe baan;

-Tot slot heb je nu veel meer hebbedingen. Daarbij vind ik altijd: hoe harder je erin gelooft, hoe beter dat het werkt. Daar is dus niks mis mee. Personen die hiermee bezig zijn, gebruiken dus veel tarot, kaarsen of edelstenen, al is tarot trouwens ook wel iets van vroeger. Het werd dan gebruikt voor toekomstvoorspellingen voor bijvoorbeeld kinderen.

Een uitzondering is wel de mensen die eeuwenoude verdrijvings- of juist voodoorecepten overhandigd hebben gekregen om op mensen toe te passen.

Zelf leuke rituelen proberen over bijvoorbeeld meer dromen of geluk bij sollicitatie? Bekijk het gauw!

Exclusieve rituelen

€60.00 – €150.00 incl. BTW

Angst voor hekserij

Veel mensen zijn in vorige levens ook heksen geweest. Zij hebben hun affiniteit daarvan overgehouden. Maar er kunnen ook mensen in aanraking zijn geweest met hekserij waarop het een andere uitwerking had. Sommige mensen hebben namelijk helemaal niks met hekserij. Die zijn er bijvoorbeeld in een ander leven mee lastig gevallen. En een enkeling is heel erg angstig voor alles dat met hekserij te maken heeft. Dat is vaak omdat ze in het vorig leven niet gewaardeerd werden voor hun kunnen of zelfs vervolgd werden.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe herken je een hedendaagse heks (hekserij)?”