Onbekende symptomen hooggevoeligheid: overgevoeligheid

onbekende symptomen

Er is al heel veel bekend over hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid. Kort gezegd: het dieper ontvangen van prikkels en de reactie op die prikkels. Over hoogsensitiviteit is er veel geschreven over hoe zij vaak empathisch zijn, onzeker, hoe zij prikkels opzoeken of vermijden, etc.. Daar wil ik het vandaag niet over hebben. Vandaag wil ik het hebben over verschillende klachten en vooral onbekende symptomen betreft overgevoeligheid dat hooggevoeligheid kan veroorzaken.

Waarom geeft hooggevoeligheid zoveel onbekende symptomen?

Eerst sta ik even stil bij de symptomen die veel hooggevoelige mensen overeenkomen en die bekend zijn. Deze zijn vaak: onder het niveau presteren en moeite met grenzen aangeven. Dat is het gevolg van niet op de vingers willen gekeken worden (extra prikkels> foutjes), en als iemand over de grens gaat: voelen waar die persoon vandaan kwam en dus het ‘goed vinden’. Daarnaast vertonen ze buiten het gedrag om veel vermoeidheid, terug willen trekken en veel emoties.

Maar vandaag de onbekende symptomen. Om dit uit te leggen, wil ik even de werking en functie van prikkels doornemen. Er is nog heel veel niet zo bekend voor hooggevoelige mensen. Het betekent niet alleen maar prikkels ontvangen die moe maken. Nee, er komt ook pijn overnemen bij kijken, iets anders dat ook bekend is. Hoe komt dat? Omdat: alles gebeurt via prikkels. Vermoeid raakt iemand door teveel prikkels, en pijn ontvangt men omdat de prikkels hen iets wil vertellen via een pijnklacht, bijvoorbeeld dat de ander een probleem heeft of dat de ander twee gezichten heeft en dat jou later problemen op gaat leveren. Prikkels geven altijd informatie. Ze komen binnen via jouw onderbewuste. En die vertelt het op zijn manier aan jou. Wist je dat tweedehands spullen ook veel prikkels bevatten?

Wat zijn de symptomen?

We houden in deze opsomming aan dat hooggevoelige mensen informatie krijgen via prikkels die het onderbewuste naar hen vertaalt. Iets vertalen, gebeurt op verschillende manieren. Daarom wordt de 1 moe van hooggevoeligheid, en wordt de ander hooggevoelig. Van diezélfde hoeveelheid prikkels. Dat is gewoon de taal die het onderbewuste spreekt met zijn unieke bewuste.

De onbekende symptomen van hooggevoeligheid die naar overgevoeligheid doorslaan:

Allergieën als hooikoorts, voor etenswaren of dieren. Simpelweg vertelt het onderbewuste dat je teveel prikkels ontvangt. Je onderbewuste en jij willen dit allebei kwijt. Je onderbewuste zoekt dan een manier om die prikkels te lozen én om je duidelijk te maken dat je je zo rot voelt door hooggevoeligheid. Hij kiest dan allergieën. Zo hoopt hij dat je snapt dat je overgevoelig bent zonder reden. En iets gaat doen aan het voorkomen dat teveel prikkels binnenkomen;

-Tinnitus en oorsuizen. Een andere manier om prikkels te lozen is door weer letterlijk na te denken: prikkels komen altijd binnen via een zintuig: voelen, zien, horen, ruiken, etc.. Het zintuig dat we hier behandelen is dus het gehoor. Een oorsuis is heel vaak dus een methode vanuit je onderbewuste om overprikkeling te verwerken;

-Hetzelfde geldt ookvoor je andere zintuigen, zoals eten snel vies vinden en voedselallergieën (smaak) of problemen aan de ogen (zien);

-Dan gaan we tenslotte naar de laatste: eczeem, zweten en hoesten. Deze slaat op tast. Een manier om prikkels te lozen is dus via je huid of longen.

Denk dus altijd letterlijk na als je wat chronische klachten hebt! Is het enigszins logisch te rijmen met bovenstaande? Dan weet je waar je oplossing ligt.

Extra’tje:
Andere manieren die een onderbewuste ook wel gebruikt prikkels te lozen zonder dat ze op overgevoeligheid lijken, zijn: huilen, sporten, woede, etc..

Wil je van deze overgevoeligheid af? Koop dit object!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Onbekende symptomen hooggevoeligheid: overgevoeligheid”