Kun je paranormale gaven en helderziendheid erven?

paranormale gaves en helderziendheid erven

Een welbekende discussie is en blijft altijd: word je geboren met een gave of kan je deze ook ontwikkelen? Vandaag gaan we het hebben over paranormale gaves en helderziendheid erven. Ik ga in op wat maakt dat je ermee geboren kan worden. Echter geloof ik er ook zeer sterk in dat je gaves later kunt ontwikkelen, zoals helderzien. Helderziende mensen worden vaak ook paragnost of medium genoemd.

Wat zijn paranormale gaves?

Laten we bij het begin beginnen. Wat is een gave hebben? Een gave komt meestal voort uit hooggevoeligheid (hsp). Hsp ben je meestal al vanaf je geboorte. Dat wordt namelijk bepaald door je karakter. En je karakter wordt bepaald door je levenslessen en je ervaringen uit vorige levens. (Soms kun je ook later hooggevoelig worden. Bijvoorbeeld door life-events (dat zogenaamde muurtje) dat dan op- of afbreekt.)

Als je een hsp bent, dan ontvang je veel prikkels door je dunne energetisch schild. Dat maakt je gevoelig: je ontvangt veel van je omgeving: vreugde, maar ook pijn en verdriet. Prikkels zijn niets anders namelijk dan informatie dat een omgeving uitzendt. Als je hsp bent, krijg je die extra informatie en prikkels binnen. Als je minder hsp bent, dan voel je het stukken minder.

Wanneer je als het ware die onzichtbare informatie ontvangt dat anderen, mensen die minder hsp zijn, minder kunnen waarnemen dan is dat al een gave. Hoe die prikkels zich vormgeven in je systeem, dat maakt uit wélke gave je hebt. Het kan uitmonden in bijvoorbeeld telepathie (helderhoren) of helderzien (leugens/ geesten zien). Dat maakt dat je paranormale gaven en helderziendheid dus kunt erven.

Kun je paranormale gaves en helderziendheid erven?

Nu we duidelijk hebben wat een gave is en hoe je hieraan komt, gaan we naar het stukje erfelijkheid. En eerst: wat maakt allemaal dat je je gaves kunt ontwikkelen?

Je kunt een gave hebben vanaf je geboorte doordat je dat zo met het universum hebt afgesproken. Dus om van te leren, valkuilen te overkomen, etc., zo is het om helderziend te zijn. Als je hebt het over dingen leren, dingen leren doe je vaak in zielengroepen. Je moet namelijk wel kans krijgen om dingen te leren, of dit nu negatieve bron of positieve bron heeft. Want zowel van een veilige als onveilige omgeving kun je leren je gaves in te zetten. Als je geboren wordt bij iemand uit jouw zielengroep, betekent dat dus dat jullie levenslessen verbonden zijn. Jij leert over jouw gaves door deze persoon. En die persoon leert weer een andere les door jou, of dezelfde les;

Maar zoals we weten staan spiritualiteit en het onzichtbare niet zo heel erg verwijderd van het stuk medisch/ biologisch. Het 1 hoeft het ander helemaal niet uit te sluiten. Sterker nog: vaak heeft een probleem oplossen allebei nodig: stukje wat de westerse wereld doet, zoals medicijnen. En dan een stukje spiritueel, zoals beseffen dat je ook erg veel klachten kunt krijgen door prikkels.

Erven

Er is zoveel bekend over erfelijkheid, zou dit dan helemaal geen rol hebben? Natuurlijk heeft dat het dus wel! Kijk, een gave heb je afgesproken met boven, maar je moet wel de kans krijgen op aarde dit te ontwikkelen. Dus als jij in die goede zielengroep zit, dan moet je ook nog lichamelijk gezien de kans krijgen. Immers neem je zaken wel met je zintuigen waar, alleen zijn ze wat versterkt. En hier komt dan het stukje erfelijkheid om de hoek kijken. Neem als voorbeeld helderziendheid. Jouw ene ouder is helderzien. De mooie kant ervan is geesten en waarheden zien. De vervelende kant is dat als helderziendheid uit balans is, dit hoofdpijn of wazig zicht kan geven (een bril kan helpen, maar helderziendheid balanceren dus ook, om even op het stuk medische hulp terug te komen). Yin yang.

Maar je zou dit punt ook anders kunnen bekijken. Soms begint een gave vanuit blokkades. Eerst krijg je veel hoofdpijn/ slecht zicht doordat je dit van je ene ouder erft. En dan ziet het universum/ het onderbewuste een kans van: he, dan kunnen we helderziendheid daarop mooi loslaten! Want hoe waziger je ziet, hoe meer je onduidelijke dingen kunt waarnemen. En wat zijn onduidelijke dingen? Dat zijn redelijk onzichtbare dingen als geesten en aura’s natuurlijk.

Hetzelfde geldt voor mensen die als voorbeeld hun gevoelige neus erven van hun ouders. Doordat deze zo gevoelig is, is het makkelijk voor je onderbewuste, degene die je immers gaves toelaat, om je signalen te geven via je neus. Zoals een plotse stank laten helderruiken als teken of een piep te geven in je neus.

De conclusie is: ja, soms gaat erfelijkheid prima samen met gaves ontwikkelen! En dit komt omdat je de kans in de zielengroep krijgt over paranormale gaves te leren als helderziendheid, waardoor ze ontwikkelen. Én het komt omdat een gave soms ontstaat uit blokkades, die je makkelijk kunt erven.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Kun je paranormale gaven en helderziendheid erven?”