De invloed van de volle maan op je hooggevoeligheid

de invloed van de volle maan

Vandaag staan we stil bij de invloed van de volle maan op onze hooggevoeligheid! Hoe komt het dat hooggevoelige mensen hier meer last van hebben? En wat zijn exact de lasten die zij hierdoor ervaren en hoe gaan we dat te lijf?

Wat is hooggevoeligheid

Om uit te leggen welke invloeden de volle maan heeft op onze gevoeligheid, sta ik eerst even stil bij: wat is hooggevoeligheid. In het kort is hooggevoeligheid het dieper reageren op prikkels. En hoogsensitiviteit is hoe diep je de prikkels in eerste instantie ontvangt. Prikkels betekent niets anders dan informatie. Zichtbaar én onzichtbaar. Informatie van een vallend blad van een boom. Iemand die verdrietig is maar dat niet laat zien maar wel voelbaar is. Of als laatste voorbeeld: gewoon weten wanneer iemand de waarheid spreekt. Hoogsensitiviteit maakt dat je deze extra prikkels ontvangt. Je mate van hooggevoeligheid bepaalt in hoeverre je hier vreugde of last van hebt. Zo kan het voorbeeld van verdriet maken dat jij constant verdrietig raakt door andermans verdriet, of het gewoon signaleert maar gewoon loslaat. Dat is gewoon een stukje karakter in combinatie met levensles.

Hoogsensitief (hsp) ben je soms vanaf je geboorte al. Dat is dan een combinatie van je levensles, een herinnering uit een vorig leven of heb je je versterkte zintuigen nodig dit leven of hebben ze ruimte. Maar soms kun je hoogsensitief meer of minder worden later in het leven. Dat staat dan vaak gepaard met trauma of omstandigheden in het leven zoals druk aan de studie, scheiding of een sabbatical. Je kunt dat het best vergelijken met een muurtje om je heen op of afbouwen. Hoe dikker je muurtje, hoe minder hoogsensitief. Hoe dunner, hoe sensitiever.

De invloed van de volle maan op ons

De volle maan heeft invloed op onze lichaam en geest. Als de maan vol is, reageert ons lichaam daar letterlijk op omdat de maan in verband staat met water (vloed). Ons lichaam bestaat namelijk ook veel uit water. Ons lichaam voelt zich dus letterlijk anders tijdens de volle maan. En als een lichaam zich even anders voelt, is de geest niet ver weg. Doordat het lichaam zich dus 1 of 2 keer in de maand zo anders voelt, vindt er ook een energiewisseling in onze geest plaats. Dit maakt dat je je letterlijk anders voelt. En hoe dit zich uit, verschilt per persoon.

Een grote overeenkomstigheid die de meesten hebben is slecht slapen. Dat is best wel logisch, aangezien veranderende dingen altijd veel van de mens vragen. Andere voorbeelden zijn klachten aan de zintuigen of klachten als vermoeidheid. Je kunt je ook wat emotioneler voelen; door de energieverandering komt bijvoorbeeld vaak veel los. Andere welbekende energieveranderingen zijn als je een keer slecht slaapt of vettig hebt gegeten. Daar komt ook vaak emotie bij kijken.

Engels: alles over hooggevoeligheid

De invloed van de maan op de hooggevoeligheid

De link tussen hooggevoeligheid en de volle maan zit hem in het stukje diep prikkels verwerken en energieveranderingen. Wanneer er een energieverandering plaatsvindt, hetzij door de volle maan, hetzij door een keer vette hap hebben gegeten, reageert je lichaam en geest hierop. Dat heeft echt iedereen. Maar let op: een keer vet eten, daar is de 1 veel gevoeliger voor dan de ander. Waar zit dit hem in, behalve een stukje erfelijkheid bijvoorbeeld? Dat zit hem dan vooral in een stukje hooggevoeligheid. Samengevat: alles aan onzichtbare en zichtbare informatie zijn prikkels. En prikkels ontvang je diep als je hoogsensitief bent. Als je er hier snel van slag van raakt, dan is je hooggevoeligheid dus uit balans.

De conclusie is dan ook: de veranderingen en dus prikkels die de volle maan met zich meebrengt, komen harder binnen bij een hooggevoelig persoon. Afhankelijk van je coping strategieën kan een volle maan dus erg vervelend zijn en resulteren in dezelfde lasten die andere energieveranderingen altijd bij je brengen. Denk dan aan als andere voorbeelden aan anders willen eten, bozer zijn, etc.!

Heb je gewoon teveel last van de volle maan omdat je (vermoed dat je) zo gevoelig bent? Laat gerust een reactie achter of lees meer andere onbekende symptomen van hooggevoeligheid.

Nederlands: de volle maan en de invloed op magie

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

2 thoughts on “De invloed van de volle maan op je hooggevoeligheid

  1. Yhonatan says:

    Hoy día 27 empecé a sentir dolor de cabeza repentinamente, junto a una sensación de estar harto, de querer cambiar de aires, me sentía aburrido y no entendía por que, hasta el momento de ir a dormir. Mientras estaba en mi cama dando vueltas de un lado para otro sin poder dormir me dije…. ¿Quizás sea la luna? Consulte en internet desde mi télefono y vaya que sorpresa! Hoy es luna llena.
    Un saludo a todo aquel hipersensible a la luna llena que como yo tenga problemas para dormir. Buenas noches

    • Desiree says:

      ¡Buenas tardes! ¡Qué gran placer leer! ¡Creo que eres extremadamente sensible pero también clarisintiente! Saludos cordiales, Desiree.

LEAVE A COMMENT